torstai 8. elokuuta 2013

#130 Iihana Suomen kesä & mätsäritouhuja

Käväistiin eilen koirien kanssa hyväntekeväisyysmätsäreissä Aurassa. Keli ei ollut kyllä mikään parhain mahdollinen, vettä tuli ja ukkosti vähän väliä mutta päätettiin kuitenkin lähteä kun meidän porukka ei oo sokerista, ei koirat eikä handlerit ;) Mukaan lähti koirista Frank, Simo ja Lara ja handlereita minä ja Nea 12v. sekä äiti kuskiksi ja koiranpitäjäksi.

Paikalle saavuttiin ajoissa ja käytiin ilmoittamassa koirat kehiin. Olin kuvitellut vieväni sekä Simon että Frankin pentukehiin, kun yleensä pentuluokat ovat alle 1v. koirille mutta nyt siellä olikin alle 9kk ikäisille pentuluokka joten laitoin Frankin pentuihin ja Simon aikuisiin. Nea ilmoittautui Laran kanssa myös pienten aikuisten kehään. Sitten mentiin pukemaan sadeviitat päälle ja laittamaan numerolaput ja muut valmiiksi ja eikun kehän laidalle odottamaan vuoroaan.

Kehät alkoivat ajallaan ja vettä tiputteli muutamaan otteeseen, lopulta riisuin kuitenkin sadetakin kun meinasin paahtua sen sisään. Frank käyttäytyi näyttelypaikalla vaihtelevasti, aluksi se tuntui olevan kauhean kiihdyksissä muista koirista mutta jossain kohtaa se huomasi ettei muut koirat ja ihmiset ole tullut häntä näyttelypaikalle moikkaamaan ja rauhottui vähäsen. Kehässä se on kuitenkin erittäin hankala edelleen viedä, sitä kun ei tunnu kiinnostavan mikään muu kuin toiset koirat. Snake-ketjun kanssa sain sen paikoitellen liikkumaan ihan hyvin, ja sillä onkin tosi hienot liikkeet. Seistessä annan sen vaan seistä vapaana koska ei sitä oikein tunnu kiinnostavan namit tai muut leikit. Frank sai kuitenkin punaisen nauhan.

Seuraavaksi käväisin Simon kanssa pienten aikuisten kehässä jossa Simo paineli menemään kuin aika tekijä, vaikka kehäkokemusta ei hirveästi ole vielä kertynyt. Pöytä heilui ja oli liukkaan oloinen mutta Simo seisoi siinäkin kiltisti. Punainen nauha tuli Simolle, ja myös Lara ja Nea olivat napanneet aiemmin samasta kehästä punaisen nauhan. Nea esitti Laraa ensimmäistä kertaa kehässä ja hienostihan se sujui, mitä nyt Lara oli yrittänyt vähän huijata pöydällä kun Nea on vielä niin lyhyt ettei meinaa saada pöydällä kunnon tuntumaa koiraan :) Hyvä tytöt!

Loppukehiin startattiin ensin Frankin kanssa, jossa oli siis kaikki punaisen nauhan saaneet pennut. Frank oli loppukehässä huomattavasti enemmän kuulolla jo ja sain jopa pariin otteeseen seisoteltua sitä hienosti! Liikkeessä sitä hieman häiritsi takana tulevat koirat mutta sain sen kuitenkin paikoitellen liikkumaan. Lopputuloksena hienosti pentujen punaisten kolmas sija!

Seuraavaksi lähdettiin kahden kettarin voimin edustamaan pienten punaisten loppukehään. Lara ja Simo joutuivat siellä aika syyniin, nimittäin meitä liikutettiin kehässä yhtä aikaa edestakas. Muutenkin tuomari tykkäsi liikuttaa koiria paljon mikä teki kyllä hyvää Simolle joka kaipasi nimenomaan treeniä liikkumiseen kehässä. Simo on tosi ihana koira esittää, paras koira tähän asti mitä itse olen kehässä vienyt. Liikkuessa se kulkee omalla moottorilla niska pyöreänä, seistessä sitä saa kääntää ja vääntää ja se malttaa keskittyä paremmin kuin muut aiemmin esittämäni urokset.

Pienten punaisten kehä kesti todella kauan sillä tuomari ei selvästikään osannut päättää kuka koirista voittaisi. Lopulta jäljellä olivat vain Simo ja 4 vuotias mäyräkoira. Lopulta mäyräkoira vei voiton ja Simo tuli toiseksi. Lara ei valitettavasti päässyt neljän parhaan joukkoon mutta hienosti Nea sen esitti loppuun asti!

Mukavat mätsärit kaiken kaikkiaan vaikkei sää meitä ihan suosinutkaan, kotiinkaan ei lähdetty tyhjin käsin kun käytiin vielä ostamassa arpoja joista voitettiin kivoja vetoleluja tuleviin pentupakkauksiin... :) Nämä ovat näillä näkymin viimeiset mätsärit hetkeen missä käydään, seuraavaksi keskitytään pentujen syntymiseen ja sitten onkin vuorossa muutamat viralliset näyttelyt Laran & junnujen kanssa!

Loppuun vielä muutama kuva mätsäripäivältä ennen kehiä, laitoin kameran sateelta suojaan autoon kehien ajaksi kun vettä tuli jatkuvasti joten kehistä ei valitettavasti tällä kertaa kuvia löydy :/ Ja kuvat muutenkin oli tosi huonolaatuisia kun en säätänyt asetuksia pahemmin, mutta todistusaineistoa kumminkin että paikanpäällä oltiin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti