tiistai 6. elokuuta 2013

#128 Hieno päivä Turussa!

Lauantaina lähdin aamusta kohti Turkua, tarkkaan ottaen Metsämäen ravirataa ja Turun kaikkien rotujen näyttelyä. Mukaan lähti omista koiristani vain Lara, mutta Kauhanojalta hain kaverini koiran Ronin myös mukaan. Matka taittui ysitietä nopeasti ja perillä olin 10.30. Aikaa oli siis runsaasti nimittäin meidän kehä oli arvioitu alkavaksi vasta 12.15.

Olin jo etukäteen sopinut että eräs tyttö tulee apukäsiksi koska sekä Laran että Ronin kehä oli arvioitu alkavaksi samaan aikaan. Minulla ei itselläni ole kokemusta pystykorvien esittämisestä joten annoin Ronin hänelle suosiolla esitettäväksi. Kerttu tekikin hienoa työtä Ronin kanssa napaten sille ROP:in kera sertin!

Meidän kehä alkoi aikalailla ajallaan, 12.30 tietämillä. Tuomarina kehässä oli Theo Van Der Horst Alankomaista. Mitä seurasin kehää ennen oman rodun alkamista huomasin että tuomari piti melko tiukkaa linjaa, jakoi kaikkea T:stä ERI:in ja paljon jätti koiria ilman SA:ta. Ilokseni sain myös huomata että tämä tuomari kertoi joka luokan päätteeksi miksi toinen koira voitti ja toinen hävisi. Mielestäni tämä on todella mukavaa tuomarilta kertoa miksi toisen koira voitti ja toinen hävisi. Näin ei pitäisi kenelläkään jäädä hampaan koloon mitään :)

Laran kanssa asteltiin kehään avoimessa luokassa, jossa oli Laran lisäksi Laran puolisisko Hulda. Lara arvosteltiin ensin ja Lara esiintyi todella hienosti. Harmi ettei sen liikkumista saatu videolle, jopa kasvattaja-Johanna sanoi että kyllä liikkui hienosti koira tänään! Lara on selkeästi löytänyt draivin liikkumiseensa, nyt kuulemma takaliikkeissäkin oli potkua kun aiemmin keväällä Lara tuntui vain vetävän takajalkojaan perässään.

Lara sai ERInomaisen ja jäimme odottamaan kilpailuluokkaa. Myös Hulda sai erinomaisen ja sitten olikin kilpailuluokan aika. Tuomari ei pahemmin enää koiria liikuttanut vaan päätti melkein samalta seisomalta että Lara voittaisi luokkansa ja saisi SA:n. Hulda jäi siis toiseksi ja ilman SA:ta tänään. Ennen paras narttu kehää oli vielä yhden valionartun arvostelu ja myös se sai ERI SA:n.

Paras narttu kehässä liikuttiin aika paljon. Lara oli sielläkin hyvässä draivissa ja imi mukavasti edellisestä koirasta vauhtia lisää. Tuomari selkeästi mietti Laran ja valionartun välillä sillä hän laittoi meidät liikkumaan rintarinnan. Sen jälkeen tuomari olikin valmis tekemään päätöksen ja päätti valita Laran parhaaksi nartuksi! Näin ollen Lara sai neljännen sertinsä. Tämäkään serti ei vielä sitä valioita, sillä Lara täyttää vasta kuukauden päästä kaksi vuotta. Tuomari totesi että Lara voitti koska se liikkui paremmin. Kyllä omistaja saa taas olla ylpeä pienestäsuuresta koirastaan, on se vaan niin paras!

ROP/VSP-kehässä oli vastakkain Lara ja parhaaksi urokseksi valittu Severi joka on siis myös Laran puoliveli. Severi vei tällä kertaa ROP-ruusukkeen ja VSP-ruusuke ojennettiin meille. Tuomari totesi että hän rakastaa meidän koirien tyyppiä ja että ne ovat erinomaisia yksilöitä molemmat. Esitimme vielä Foxrod-kasvattajaryhmän joka sai KP:n ja oli ROP-kasvattaja, onnea Johanna!!

Tässä vielä Laran arvostelu: "Almost 2 years, feminive, good breed type, lovely head, flat skull, good earset, keen expression. Good wedgeshape muzzle, strong underjaw, nice neck and shoulder placement. Excellent angulations front and behind, compact in body, good tailset and topline, excellent bend of stifle, good coat, good mover."

Vielä olisi tiedossa yhdet näyttelyt ennen kuin Lara täyttää 2v. Sen jälkeen alkaakin todenteolla viimeisen sertin metsästys... Sitä lähdetään hakemaan niin Suomesta kuin Latviastakin ;) Sen jälkeen Lara keskittyy talven metsästystouhuihin ja sen jälkeen se jää mammalomalle.

Loppuun vielä kuvia lauantailta, kiitos kuvista Hannu ja Natalia! Ja kiitos mukavasta päivästä kaikille :)


ROP Foxrod Sport Design
VSP Foxrod Hate It Or Love It

Poseerausta pystien kanssa :)


Laralla oli edelleen meno päällä :D


Tässä koko koiralauma ja pystit, muutama tiimiläinen kuvasta puuttuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti