maanantai 10. joulukuuta 2012

#65 Helsinki Voittaja ja Voittaja 2012

Luvassa pidempi postaus Helsingin Messukeskuksessa pidetyistä Helsinki Voittaja ja Voittaja-näyttelyistä. Eilen tosiaan päästiin kotiin siinä kymmenen maissa, kun VR päätti jättää meidät taas kerran pulaan ja jäätiin tavaroiden ja koiran kanssa Toijalaan kun juna oli ihan hirveästi myöhässä. Ei kun soittelemaan kyytiä että päästäisiin kotiin, onneksi Stiina tuli pelastamaan meidät pakkasesta.

Ensimmäinen näyttelypäivä alkoi siinä kahdeksan maissa lauantaiaamulla, kun lähdettiin junalla kohti Helsinkiä. Oltiin siinä kymmenen aikoihin Helsingissä ja tallustettiin Pasilan asemalta Messukeskukseen. Meidän kehän oli tarkoitus olla vasta n. klo 12.30 joten ei pidetty mitään kiirettä, katseltiin ja kierreltiin. Kehä olikin aikatavalla myöhässä, sileäkarvaiset kettuterrierit taisivat alkaa siinä puoli kahden tienoilla. Tuomarina oli lauantaina Tiina Hallstén. Ensin arvosteltiin urokset ja sen jälkeen oli vuorossa nartut, juniorinarttuja oli ilmoitettu seitsemän kappaletta eli todella mukava määrä.

Lara arvosteltiin ensimmäisenä, se teki kaiken kiltisti mutta oli hieman vaisu, sai kuitenkin ERInomaisen joten jäimme odottamaan kilpailuluokkaa. Kilpailuluokkaan selvisi viisi narttua, kaksi karsiutui pois EH:n arvoisina. Lara jäi tiukassa kisassa vaille sijoitusta mutta oltiin tyytyväisiä, kova taso oli etenkin nartuissa eikä huonoille hävitty siis ollenkaan!

Mutta saadessani arvostelun käteeni naamani hieman venähti, enpä ole ennen kuullut moisia lauseita koirastani ja tulipahan todettua ihan ääneenkin että tuomari voisi kyllä lukea kettuterrierin rotumääritelmän hieman tarkemmin...

Tässä lauantain arvostelu: "Sievä juniorinarttu. Hyvä pää ja ilme. Etuosa voisi olla paremmin kulmautunut ja lanne hieman lyhyempi. Erinomainen rintakehä. Hyvä häntä. Takaosa voisi olla paremmin kulmautunut. Voisi liikkua tehokkaammin. Miellyttävä luonne."

Sunnuntaille lähdettiin jo vähemmän jännittynein mielin, koiria oli ilmoitettu enemmän mutta tiesin ettei siellä nyt mitään maata mullistavia muutoksia ollut - ja tottahan se olikin. Junnunarttuja oli edelleen se seitsemän ja tuomarina tällä kertaa Andrew Westwood. Kehän alkamisaika oli suurinpiirtein samaa luokkaa kuin lauantaina. Tällä kertaa en ottanut Laraa niin aikaisin pois häkistä ettei se väsähtäisi, mutta sillä on ilmeisesti nyt sellainen "vetelä" kausi menossa kun se vaan nuokkuu näyttelykehässä ja tulee kiltisti mun perässä... :D

Tulos olikin sitten sama kuin lauantainakin, JUN ERI ei muuta. Muutama junnunarttu (lauantaiset EH:t) jäi pois ja meitä oli siis vain viisi, mutta tosiaan huonoille ei hävitty, sillä molempina päivinä paras junnunarttu oli myös paras narttu joten kovatasoista sakkia tosiaan oli. Katseltiin kehä rauhassa loppuun ja merkittiin tulokset, jotka tänään jo kirjoittelin yhdistyksen foorumille. Menin vasta kehän jälkeen hakemaan Laran arvostelua ja voin sanoa, että silmät meinasi taas tippua päästä :D

Tässä Laran sunnuntainen arvostelu: "Nice age. Good head type. Wice eye expression. Could be longer. Ears ok. Straight shoulders. Would like her more neck and a little bit shorter back. Tailset ok, but carries it on the back too much. Could move better behind. Nice size. Handled well."

Tosiaan... Parastahan tossa arvostelussa oli se että mun handlausta kehuttiin :D

Kaiken puolin näyttelyviikonlopusta jäi ihan ok fiilis. Oli kiva nähdä tuttuja ja paljon laadukkaita kettuterrierejä, mikä olikin pääsyy miksi sinne lähdettiin. Toisaalta hieman harmittaa, että maksoin 110€ saadakseni koiralleni kaksi eri arvostelua, joilla voisi melkein takapuoltansa pyyhkiä... ;) Noh, so must go on ja kohti uusia näytelmiä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti