tiistai 1. lokakuuta 2013

#153 Tässä he tulevat - D-pentueen jäsenet!

Nyt olisi luvassa odotettu D-pentujen esittelypostaus, jossa kirjoitan omia mietteitäni pennuista ja kerron hieman pennuista nyt ja niiden tulevaisuudennäkymistä myöskin. Pennut ovat kasvaneet ihan hirmuisesti ja ovat kyllä sellaisia riehujia että meinaa neliöt loppua kämpässä kun pennut alkavat ottamaan spurtteja. Pennut syövät jo kiinteää ruokaa ja Nirppu on hienosti vieroittanut ne tulevaa muuttoa ajatellen. Tarpeet osataan tehdä hienosti pihalle tai sanomalehdelle, ja ulkona pennut tykkäävät myöskin juosta, leikkiä ja tutkia takapihan aarteita. Hihnassa pennut osaavat myös jo kirmata, tosin aina suunta ei ole ihmisen haluama mutta tottuneita hihnalenkkeilijöitäkin pennut jo ovat :)

Lara on ottanut pentujen leikittäjän roolin ja hoitaakin sitä roolia erinomaisesti. Takapihalla se kirmaa pentujen kanssa ja muutenkin pitää niitä kuin omiaan, hoivaa ja putsaa ja nyt kun Nirppu on pennut vieroittanut se saa viettää pentuaitauksessakin aikaa. Innolla odotan millainen äiti se omille pennuilleen tulee olemaan, kun se näin hienosti ottaa toisenkin nartun pennut omakseen.

Mutta sitten itse asiaan, eli D-pentueen esittelyyn! Samalla esittelyihin lisään myös viime päivinä otettuja kuvia pennuista :) Aloitetaan esittely kaikkien rakastaman Hertta-neidin esittelyllä.

Hertta, oikealta nimeltään Emmetfox Drop Dead Diva, on pentueen yksi kilteimpiä pentuja. Se on porukan rauhallisimpia, toisaalta kuitenkin myös itsenäisempiä pentuja ja on aivan pikkupennusta asti näyttänyt olevansa porukan rohkeimpia pentuja. Ekoja kertoja ulkoillessamme Hertta oli porukan rohkein joka uskaltautui ensimmäisenä tutkailemaan pihaa. Hertta on myös kova sylivauva ja tykkää olla sylissä pallutettavana. Hertta-neiti sijoitetaan Punkalaitumelle, n. 30 kilometrin päähän luotani jonne se pääsee Teijan ja Vesan silmäteräksi sekä ensimmäiseksi koiraksi. Hertta-neitiä nähdään toivottavasti tulevaisuudessa näyttelykehissä :)






Tyyne, oikealta nimeltään Emmetfox Dream Catcher, on porukan pippurisin pieni tyttönen. Tyyne on reipas ja rohkea, mutta toisaalta hyvin sosiaalinen pieni kettuterrierinalku joka tykkää olla sylissä ja katsella muiden leikkimistä ihmisten sylistä. Tyyne on melkoinen "jukuripää" eikä hevillä anna periksi jos on keksinyt jonkun jutun mitä pitää kokeilla kielloista huolimatta. Tyyne on hurmannut suloisella ilmeellään monet pennunkatsojat, mukaanlukien Tyynen tulevan omistajaperheen Helsingistä. Sinne Tyyne suuntaakin lauantaina pariskunnan ensimmäiseksi yhteiseksi koiraksi, perheeseen jossa on aiempaakin kokemusta kettuterriereistä. Heillä tulee varmasti mukavaa aikaa yhdessä pienen Tyyne-tyllerön kanssa :)





Kerttu, oikealta nimeltään Emmetfox Design To Foxrod, on porukan pienin pentu. Kerttu, ex-nimeltään Kirppu, kertoi kyllä jo pienenä sisaruksilleen että häntä ei tallota pienestä koosta huolimatta. Kerttu on kiltti ja mukava pentu, jokseenkin hyvin toimelias ja pienien jäynien tekeminen onkin Kertun lempipuuhaa. Kerttu kahlitsee katseita ryhdikkäällä olemuksellaan ja näyttävällä värityksellään. Kerttu muuttaa sijoitukseen kennel Foxrodiin Johannalle ja siitä tulee meidän tulevaisuuden yhteinen projektimme :) Kerttua nähdään varmasti näyttelykehissä ja toivottavasti myös metsällä jos Kerttu osoittaa taipumuksia sinnekin suuntaan.





Milo, oikealta nimeltään Emmetfox Dark Temptation, on porukan "jässikkä" mutta varmasti yksi riehakkaimmista pennuista. Milo on muiden urospentujen tapaan hyvin riehakas ja repimisleikit ovatkin sen lempipuuhaa. Painileikit, juoksuleikit, repimisleikit ja oikeastaan kaikki leikit ovat tämän reippaan kettuterrierinalun mieleen. Milolla on hieno tasapainoinen rakenne ja siitä odotetaankin suhteellisen lupaavaa näyttelykoiraa. Tulevaisuus kuitenkin näyttää, innostuuko Milon tulevat omistajat Porista kiertämään näyttelyitä :) Milo muuttaa perjantaina nuoren pariskunnan ensimmäiseksi omaksi koiraksi.





Osku, oikealta nimeltään Emmetfox Diamond Heart, on porukan "musta lammas" eli väritykseltään kaikista mustin. Osku on sosiaalinen ja riehakas pikku kettuterrieri, joka rakastaa veljiensä tavoin kaikkia leikkejä painimisesta vetoleikkeihin. Osku on ollut hieman "äidintissiposki" nuorempana mutta on kasvanut hirveästi viimeisien viikkojen ajan ja on osoittanut reippaan luonteensa uusissa tilanteissa. Kun pennut saivat Oskun tulevalta perheeltä lahjaksi ketunnahan Osku tuntui tietävän että ketunnahka on häntä varten ja repi sitä hullunlailla. Ja kun repimiset oli revitty käpertyi se nukkumaan lämpimän nahan päälle. Osku muuttaa ensiviikolla Teuvaan toisen kettuterrierin kaveriksi ja sen tulevaisuus näyttää hyvin aktiiviselta - metsästystä, näyttelyitä ja agilityä sen mukaan mihin koira taipumustaan näyttää, kettuterrieristä on moneksi joten toivottavasti kaikkiin näihin! :)





Paavo, oikealta nimeltään Emmetfox Dirty Little Secret, on ryhdikäs ylämäkeen liikkuva urospentu. Paavo on luonteeltaan melko "perus jätkä", eli kaikki käy tälle herralle. Paavo on reipas ja reagoi aina uusiin asioihin uteliaana ja reippaana niinkuin kettuterrierin kuuluukin. Paavo muuttaa myös sijoitukseen ja jää pennuista kaikista lähimmäksi, vain noin kahdeksan kilometrin päähän. Paavo muuttaa tätäni ja kahden serkkuni sekä heidän aiemman koiran, leikatun jackrussellinterrieriuros Pinin kaveriksi ja tulevaisuudessa Paavoa nähdäänkin ainakin näyttelykehissä!




6 kommenttia:

  1. Ihania pentuja ja minäkin haluaisin nähdä näitä puppasia näyttelykehissä. Sen verran sieviä. :) paras yhdistelmä: russeli uros ja foxipentu. Meillä sama yhdistelmä ja hyvin toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä varmastikkin näitä kehiin tuodaan, kun aika on sopiva :)

      Poista
  2. voi kuinka ne on söpöjä pieninä! <3

    VastaaPoista
  3. Tule käymään kaikkien pentujen kanssa vielä rAisiossa, jookosta? :) <3 ihania ovat!

    VastaaPoista