maanantai 2. syyskuuta 2013

#139 Loppuviikon kuulumiset

Loppuviikko meni taas yhdessä hujauksessa, kun oli paljon ohjelmaa ei käynyt aika pitkäksi (eikä sitä ylimääräistä aikaa esimerkiksi tämän blogin päivittämiseen jäänyt). Mutta aletaan purkamaan vähän vyhtiä eli loppuviikon tapahtumia :)

Torstaina käytiin koirien kanssa syksyn ensimmäisissä kettutreeneissä jotka sujuivat ihan hyvin. Mun koirien kanssa treenattiin ilman ahdinkoja koska ne ovat nyt niin paksussa kunnossa etten halua treenauttaa niitä liian ahtaassa. Veera nyt olisi varmaan mennyt ahdingostakin mutta otettiin varman päälle. Veeralle oli selkeästi jäänyt viime kevään viimeisestä metsästysreissusta jotain hampaankoloon koska se oli kirjaimellisesti raivoa täynnä. Se paukutti reikäpeltiä niin lujaa että piti ihan pitää kiinni pellistä. Kun sen nostin putkesta se oli aivan vaahdossa ja tosi vihainen. Huhhuh! Lara haukkui myös kettua ihan hyvin, porukka totesi että sillä on LUT-kokeisiin täydellinen haukku mutta... No se on vähän iso, ja näyttelykunnossa (= lihava putkiin) ja vähän laiska. Se mieluummin jää odottamaan että pelti otetaan välistä pois ja sitten se tunnetusti ottaa kiinni. Lara on kyllä sellainen kysymysmerkki talven metsästysreissuja ajatellen, että mitäköhän siitä mahtaa oikeasti tulla. Vai tuleeko mitään. Myös S-pentueen Simo kävi katsomassa kettua mutta se ei tunnu vielä ainakaan syttyvän touhulle mitenkään.

Perjantai menikin koiria trimmatessa ja näyttelyyn valmistautuessa, ja lauantaiaamusta startattiin auton nokka kohti Tampereen vinttikoirarataa. Sinne lähti meidän porukasta Lara sekä S-pentueen Emmetfox Snow White eli tuttujen kesken Zara. Paikalla oltiin hyvissä ajoin, pystytettiin teltta ja aloin vähän virittelemään koiria kehää varten. Tuomarina kehässä oli irlantilainen Tim Finney. Ensin kehässä kävi Zara joka sai EH:n. En oikeasti tiedä oliko Zarassa tuomarin mielestä oikeastaan mitään hyvää :D Zara kuitenkin esiintyi tosi hienosti ensikertalaiseksi ja kasvattajana olin tyytyväinen sen käytökseen koko päivän ajan.

Zaran arvostelu: "Rather plain type. Would like more length of legs for height. Rather too fine in head. Nicely balanced angulations in front and back. A little soft in topline on the move. She lacks two PN's."



Zaran jälkeen kehään asteli Lara joka sai ERInomaisen. Luokassa oli myös toinen narttu joka sai ERIn. Kilpailuluokassa Lara jäi toiseksi mutta kumpikaan nartuista ei saanut SA:ta. Tää on niin tää Laran "kirous", ERI2 on jonkin verran sadellut ja tasan kerran on sen SA:n napannut siltä sijalta ja sekin erkkarissa heinäkuussa... Enivei Lara esiintyi kehässä mielestäni hyvin ja liikkui taas tosi hienosti, melkein yhtä hyvin kuin Turussa mikä kyllä näkyi arvostelussakin! Lara tuntui muutenkin olevan enemmän tuomarin mieleen, ilmeisesti tuosta selän pituudesta jäi nyt se SA hiipumaan. Päivä oli muuten mukava, näkyi tuttuja kehänlaidalla ja äiti oli tehnyt maittavat eväät, kiitos taas parhaalle äidille seurasta ja avusta :)

Laran arvostelu: "Quite good quality, with some good points. Nice width of head and muzzle. Good small eyes. Well laid shoulders. Would like a shorter back. Good feet. Nicely angulated behind, tail well set. Moved very soundly coming and going, covering the ground nicely. Good teeth, complete."




Lauantai-illalla ensimmäiset pennunvaraajat saapuivat Porista katsomaan pentuja ja he olivatkin vissiin aika myytyjä pennuille. Pennut pääsivät ensimmäistä kertaa vieraiden ihmisten syliin ja osa tuntuikin nauttivan sylissä olemisesta. Oli mukava päästä tutustumaan yhden pennun tulevaan perheeseen ja he vaikuttavat kyllä kaikin puolin täydellisiltä kettuterrierin omistajilta. Yksi urospentu muuttaakin reilun neljän viikon päästä Porin suuntaan - kuka pojista, se jää vielä arvoitukseksi ;)

Sunnuntaina saapui lisää pennunkatsojia, kun Johanna kurvasi pihaan poikiensa kanssa. Oli mukava nähdä Johannaa ja poikia, turistiin niitä näitä ja katseltiin pentuja. Tulipahan otettua pentujen "viralliset" kolmeviikkosposetus-kuvatkin, ne ilmestyvät blogiin lähipäivinä. Tällä viikolla on luvassa lisää pennunkatsojia, ja tänään pennut saavat ensimmäisen kiinteän ateriansa! Kuvamateriaalia pentulaatikosta myös luvassa ;)

Loppuun vielä sekalaisia kuvia pennuista viime viikolta, en muista tarkkaa ottamispäivää mutta loppuviikosta otettuja kuvia ovat :)

Tyttö nro 2 

Poika nro 3

Poika nro 1 & 2 painivat

Tyttö nro 1

Tyttö nro 1 ja tyttö nro 3 painivat

Poika nro 2 ottaa rennosti kun kynsiä leikataan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti