torstai 26. syyskuuta 2013

#151 Peltorallittelua

Koska tänä syksynä on ollut ihanan kuivaa ja kauniita päiviä, on ollut hyvä lähteä maalle juoksuttamaan koiria sänkipellolle. Koirat rakastaa rallitella pellolla täysillä, niitä ei pahemmin tarvitse yllyttää juoksemaan! Ne jaksavat kevyesti juosta kolme varttia kunnes kieli valuu suusta ulos ja väsymys alkaa pikku hiljaa näkymään koirissa. Senkin jälkeen kyllä lelun tmv. avulla niihin saa taas lisää virtaa.

Vielä ei syksyinen harrastuksemme verijäljestys ole alkanut, nimittäin meillä on varastot tyhjillään joten joudutaan odottelemaan että sorkkaeläinten metsästys alkaa. Olen kuitenkin päättänyt ryhdistäytyä tänä vuonna ja tehdä jälkiä viikoittain ja nyt ottaa sitä verta ja muita osia talteen pakkaseen että niitä riittäisi vielä keväällekin. Ja jos haavakkoja/kolaripeuroja tulee niin toivottavasti päästään kokeneemmilla koirilla hakemaan ihan oikeatakin eläintä maastosta! Veerahan on hakenut haavakon metsästä ja sekä metsämiehet että minä itse olin todella vaikuttunut koiran työskentelyyn.

Eilen oli taas tällainen päivä kun lähdettiin sänkkäröimään maalle ja voi kyllä, tytöt nauttivat täysin siemauksin sänkkäristä ja syksyisestä säästä, aurinko pilkisteli pilvien takaa ja kylmästä tuulesta huolimatta koirat nauttivat vapauden riemusta. Koirien leikkiä ja myöhemmin kuvia koneelta katsellessani ei voi olla kuin ylpeä omista koiristaan, niistä on kasvanut tosi hienoja ja ihania koiria. Larakin on lopulta kasvanut aikuiseksi, ja vaikka se on varmasti lopunelämäänsä todella lapsellinen ja leikkisä koira, sen kanssa elo on tosi mutkatonta ja ihanaa. Veerasta puhumattakaan, mutta Veera on ollut ihan pikkupennusta asti maailman kiltein koira ja uskollisempaa ystävää tuskin tulen koskaan saamaan :)

Lähipäivinä olisi luvassa pentujen kuulumisia sekä yksilölliset esittelyt kaikista! Kaikki pennut ovat tosiaan löytäneet omat kotinsa ja lähtevät uusiin koteihinsa ensi viikon lopussa :)

Näihin kuviin ja tunnelmiin, mukavaa syksyistä viikkoa kaikille!











2 kommenttia:

  1. Pakastettua naudan verta saa ihan kaupastakin, eikä kyllä ole mitään älyttömän kallista, ihan vinkiksi vaan. ;)
    Ja jos ei ole valmiina, voit pyytää tilaamaan. Yleensä tilauserä on 6 puolen litran pulloa, eli kolme litraa. Ne ei vie pakkasessa tilaa, ja ainakin täälläpäin (Savossa) kaupat tilaavat verta, etenkin jos lupautuu ostamaan koko erän. Koirallehan se on se ja sama minkä eläimen verellä jälki on vedetty...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tietoinen että muidenkin eläinten verellä voi jälkiä tehdä, olen vetänyt verijälkeä myös jäniksen ja hirven verellä mutta meillä ei kaupasta sitä osteta kun kohta sitä saa ilmaiseksi kun kausi alkaa ;) Viime vuonna en vaan jaksanut pullottaa verta tarpeeksi ja sen vuoksi keväällä vedettiin viimeiset jäljet. Lisäksi saadaan hyvät kaadot jälkien päähän kun otetaan korvat, hännät ja jalat talteen. Mutta kiitos vinkistä kuitenkin!

      Poista