torstai 12. syyskuuta 2013

#145 Kuulumisia kuluneelta viikolta

Tämä viikko on ollut yhtä kahvittelua ja pennunkatsojia, nimittäin tällä viikolla on joka päivä käynyt joku katsomassa pentuja ja loppua ei näy... No näillä näkymin sunnuntaina pidetään sellainen päivä että kukaan ei lähde minnekään eikä yhtään ylimääräistä henkilöä tule käymäänkään niin saa pennutkin rauhoittua. Tosin, pennut tuntuvat nauttivan kun on vieraita ihmisiä joiden kanssa leikkiä. Pennut, varsinkin tytöt, ovat aikamoisia sylivauvoja ja nauttii rapsutuksista. Ja onneksi kasvattajakin on sen verran sosiaalinen henkilö että mielellään ihmisten kanssa kahvittelee ja juttelee lempiaiheesta - koirista :)

Näillä näkymin kaikille muille pennuille on koti paitsi yhdelle urospennulle. Tytöistä olen jo tehnyt päätöksen siitä kuka lähtee minnekin, mutta pojista en osaa valintaa vielä tehdä. Ne näyttävät kaikki tosi hienoilta ja tarvitsen ulkopuolisen kommentteja siitä mikä kannattaa jättää osaomistukseen. Aluksi ehdoton suosikkini oli Paavo mutta nyt on Poju ja Veikko kirinnyt rinnalle. On tässä vielä reilu viikko aikaa niitä ihmetellä, sitten alkaa olemaan aika tehdä päätöksiä.

Pennuilla on nyt muuten viralliset nimet keksittynä! Vielä en niitä paljasta, nimittäin täytyy odotella vielä siihen että viimeiset pentuvalinnat on tehtynä ja sitten vasta voin julkaista nimet. Hyvät nimet tuli mielestäni, tosi erilaiset mitä viime pentueessa oli. Tänään varasin pennuille sirutus -ja eläinlääkärintarkastus ajan, sinne mennään keskiviikkona 25.9. eli vajaan kahden viikon päästä. Rekisteripaperien pitäisi ehtiä hyvin tulla ennenkuin pennut lähtevät maailmalle.

Huomenna lähden ostamaan pennuille ensimmäisiä harjoituspantoja. Viikonloppuna luvassa siis kuvia pennuista ensimmäisten pantojensa kanssa :)

Loppuun vielä kuvia jotka on otettu viime viikon lopulla / tämän viikon alussa, sekä videota alkuviikon ruokailusta joka näytti jo huomattavasti enemmän syömiseltä kuin ruokakupissa uimiselta :) Toisessa videossa näkyy miten pennut jo painii, ja koska video on kuvattu maanantaina on meno tuosta vain yltynyt entisestään!

Tyyne söpöilee :)

Nappisilmä-Veikko :)

Tuitui :)

Tyyne on kova tyttö hyppäämään pentuaidan
yli, on aina ensimmäisenä ylittämässä sitä! 

Paavo :)

Kirppu

Hertta

Hertta 4 viikkoa

Kirppu 4 viikkoa







5 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen näkökanta, että kasvattaja valitsee minne kukin pentu menee. Ymmärrän toki, että sijoituspentu on "se paras", mutta eikös se muuten ole melkein se ja sama mikä tulevaa omistajaa miellyttää? Vai onko useampi pentu menossa sijoitukseen samasta sukupuolesta?

    Tottakai sinä kasvattajana tunnet pentusi parhaiten, tiedät niiden luonne-eroja jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmh, näyttääpä omaankin silmään töksähtävältä kommentilta, mutta siis ihan uteliaisuutta kysyn! Ennen en ole kuullut tällaisesta järjestelystä.. :)

      Poista
    2. Minulla on sellainen periaate että minä valitsen perheille sopivimmat pennut kun ne parhaiten tunnen, niiden luonne-erot ja rakenteelliset erot myöskin. Esimerkiksi, tästäkin pentueesta on yksi pentu menossa puhtaasti kotikoiraksi ja tietysti tälle perheelle pyrin löytämään porukan rauhallisimman pennun joka samalla on ns. rakenteellisesti vähiten lupaava. Kun taas toinen pentu on menosssa harrastus/näyttelykoiraksi, tietenkin tälle perheelle valitaan aktiivinen pentu joka toivottavasti täyttää aktiivisen harrastuskoiran kriteerit aikuisenakin.

      Yksikään tämän pentueen tulevista kodeista eivät ole asiasta valittaneet vaan lähinnä kiitellyt kasvattajaa siitä että pyrin valinnoillani löytämään jokaiselle perheelle mahdollisimman sopivan pennun :) Tottakai toiveita ovat perheet sanoneet ja pyrin niitä kaikinpuolin kunnioittamaan niin pitkälle kuin pystyn.

      Mitä tulee tuohon uroksen valintaan, niin haluan jättää porukan lupaavimman uroksen sijoitukseen koska sen kanssa tullaan käymään näyttelyissä. Tämän pentueen urokset ovat kaikki hyvännäköisiä mutta samalla hyvin eri tyyppisiä rakenteeltaan, joten kaipaan siinä mielessä toisen (kasvattajan) mielipidettä että osaan päätöksen tehdä siitä mikä kannattaisi tulevia jalostusvalintojani ajatellen jättää itselle käyttöön.

      Kaikkien periaatteet ei tietenkäään miellytä kaikkia (mikä on huomattu tämän blogin suhteen jo useasti), mutta tämä on minun periaatteeni ja aion siitä pitää jatkossakin kiinni, jos tulevaa koti ei periaatteestani pidä ei perhe ole oikea omistamaan minun kasvattamiani koiria :)

      Poista
    3. Ja tosiaan tällaiset kommentit ovat todella tervetulleita, tykkään perustella asioita (kuten isosta selostuksesta huomaa ;)) ja tällaiset kommentit saa aina itseäkin pohtimaan asioita! Eli kiitos siitä ja mukavaa syksynjatkoa! :) Emmi

      Poista
    4. Mukava kuulla pohdintoja jalostuksen takana -itselläni kun jalostukseen tutustuminen on ollut sitä, että uroksia on pyydetty isäksi, jolloin ei tietenkään ole tällaisia tarvinnut pohtia. Nyt kun kuitenkin asiaa ajattelee, käytäntö on hyvä. Pentuja ei kuitenkaan yleensä (?) kovin montaa kertaa käydä katsomassa, jolloin niiden luonne-eroja ei huomaa samalla tavalla kuin sinä, joka olet elänyt niiden kanssa. Silloin varmaan valinta tehdään aika pitkälti värityksen perusteella?

      Poista