maanantai 9. syyskuuta 2013

#143 Viimeisen sertin metsästys alkakoot!

Eilen suunnattiin aamusta kukonlaulun aikaan (= klo 7.30) kohti Muuramea ja Muuramen ryhmänäyttelyä. Näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä seitsemän sileäkarvaista kettuterrieriä, joista kaksi oli meidän huushollista. Mukana tänään oli Lara ja Simo. Simo oli ilmoitettu ensimmäistä kertaa virallisiin näyttelyihin ja Laralla oli ensimmäinen mahdollisuus valioitua täytettyään tiistaina kaksi vuotta.

Päivä oli ihanan aurinkoinen ja lämmin, ei uskoisi että on syyskuu! Olimme paikalla ajoissa, ja upouudella vetoalustalla oli helppo vetää häkit ja tavarat kehänlaidalle. Telttaa ei otettu mukaan tällä kertaa koska näyttelypaikka oli asfaltilla ja olisi tarvinnut ottaa jotkut painot että teltta olisi pysynyt paikallaan. Kehä oli melkolailla ajallaan, tuomarina meillä oli Päivi Eerola. Itse olin ihan älyttömän jännittynyt, en tiedä johtuiko se siitä että Laralla oli eka mahdollisuus valioitua vai siitä että meillä oli mukana ensikertalainen Simo.

Sileäkarvaisista kettuterriereistä ensimmäisenä kehään asteli Simo. Simo esiintyi varmasti ja tosi upeasti ensikertalaiseksi. Pöydällä tuomarin kädessä oli ilmeisesti edellisen kehän juoksuisen nartun hajut mutta siitä huolimatta Simo saatiin ihan hienosti pöydälläkin tutkittua. Liikkuminen sujui kehässä oikein mallikkaasti ja seisottaminen myöskin. Simo sai ERInomaisen ja voitti ainoana luokkansa, mutta ei saanut SA:ta. Ilmeisesti hammaspuutokset ja takaosa olivat syynä tähän.

Simon arvostelu: "Vankka neliömäinen uros, selvä sukupuolileima. Täyteläinen sopiva pitkä urosmainen pää, kuononselkä voisi olla suorempi. P3 puuttuu. Sopiva kaula. Todella tilava rintakehä. Puutteelliset takakulmaukset. Reidet saisivat olla leveämmät. Takaraajojen liike jää lyhyeksi. Hyvä yhdensuuntaisuus liikkeissä. Kauniisti edukseen esitetty."



Simon jälkeen oli hetki aikaa hengähtää, kun kolme muuta urosta kävivät kehässä. Paras uros-kehää ei tullut koska yksikään uroksista (Simo, yksi avo-luokan uros ja kaksi valioluokan urosta) ei saanut SA:ta. Narttuja oli näyttelyssä kolme ja ne olivat kaikki samassa luokassa. Lara arvosteltiin ensimmäisenä. Sekin esiintyi ihan hyvin, tosin olen sen nähnyt esiintyvän paremminkin. Lara ehkä hieman oudoksui asfalttipohjaa koska tuntui ettei se päässyt liikkeessä ihan niin hyvään vauhtiin kuin esim Tampereella viikko sitten.

Lara sai myös ERInomaisen ja jäätiin odottamaan kilpailuluokkaa. Yksi narttu sai EH:n ja toinen narttu sai myös ERInomaisen. Kilpailuluokassa toinen ERIn saanut narttu kiilasi voittoon ja Lara sai tyytyä jälleen sijaan 2. SA:takaan ei herunut tälläkään kertaa. Mikä siinä on, että aina kun Lara jää kakkoseksi, se ei saa SA:ta? Tää ERI2-tulos alkaa olemaan vähän liiankin tuttu niinä ketoina kun Lara ei voita ;) No, eipä se haittaa, serti jäi kuitenkin saamatta. Vähän se tietysti harmitti mutta aina ei voi voittaa, ei edes ihan joka kerta!

Laran arvostelu: "Kaunis narttu edukseen esiintyvä. Hyvä koko, selvä sukupuolileima. Sopiva luusto. Hyvä pään pituus, reilusti poskia. Keskipitkä kaula. Hyvin kehittynyt rintakehä, reilu lanneosan pituus. Hieman kapeat takaliikkeet. Rauhallinen esiintyminen. Kauniisti edukseen esitetty."



Sertin metsästys siis jatkukoot! Seuraava yritys on Hyvinkäällä ryhmänäyttelyssä 22.9.2013 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti