keskiviikko 7. marraskuuta 2012

#50 Seitsemän viikkoa on mennyt liian nopeasti!

Pennut ovat tänään seitsemän viikkoa vanhoja ja kyllä täytyy ääneen todeta että aika on mennyt ihan liian äkkiä! Ensi viikolla tytöt muuttavat jo uusiin koteihin. Hieman jo on sellainen haikea olo, kun tietää että tytöt lähtevät ja asunto hiljenee. Mutta tietysti oloa helpottaa kun tietää, että pennut pääsevät ihaniin koteihin. Ja Hillahan menee sijoitukseen, ja asuu melko lähellä meitä, joten sitä näen jatkossakin usein. Ex-Lumin, nykyisen Zaran omistajatkin lupasivat tuoda Zaraa trimmattavaksi minulle joten sitäkin näen sitten aina silloin tällöin :)



Simo jää onneksi synnyinkotiinsa piristämään minun ja Veeran arkea. :) Täytyy vaan tuo "napanuora" katkaista äidin ja Simon välillä, joten voi olla että Veera lähtee Kojonkulmalle vähän lepäilemään ja Lara tulee Simon seuraksi kaupunkiin. Veera imettää pentuja edelleen pari kolme kertaa päivässä, joten päätin että muutama päivä ennen pentujen luovutusta saa Veera lähteä maalle, jotta pennut ovat varmasti vieroitettu emostaan ennen luovutusta. Ei ole kiva luovuttaa pentuja suoraan Veeran tissiltä. Ja koska Simo jää kotiin kasvamaan on entistäkin tärkeämpää että Veera lakkaisi imettämästä sitä ja että maidontuotanto loppuisi.



Pennut eivät oikein viihtyisi enää pentuaitauksessaan, joten olen yrittänyt pitää niitä mahdollisimman paljon meidän kanssa olohuoneessa ja muualla asunnossa. Takapihalla ollaan käyty, ekan kerran heti aamulla ja viimeisen kerran vielä illalla, ja pennut osaavat tehdä asioitaan jo ulos. Tänään oli aamulla lunta maassa kun heräsimme, joten pennut näkivät ensi kertaa lunta. Ja pitihän sitä lunta myös maistella ja ilmeisesti hyvälle maistui :)


Loppuviikosta tarkoitus olisi totuttaa pentuja kulkemaan hihnassa, ja viedä heitä etupihalle tutustumaan isoon suureen maailmaan. Kävin ostamassa pennuille omat pannat ja hihnat Loimaan Zoojattaresta, jotka pennut sitten saavat mukaansa kun täältä lähtevät. Ja Simo sai tietysti myös oman hihnan ja pannan, meillä on lähinnä vaaleanpunaisia pentupantoja valmiina, joten Simo saa uudet pannat ettei tarvitse ihan tytöksi pukeutua ;)



2 kommenttia:

  1. Aaaäää ihania pentuja, mun sydän suli! Oispa mullaki tommone lauma viihdyttämässä mua :)

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat kyllä niin ihania! Tosin osaavat nämä olla hieman riiviöitäkin, koko ajan saa olla vahtimassa mitä pahojaan ne tekee ;) Mutta nautin kyllä täysin siemauksin pennuista vielä kun voin, ensi viikolla kun ne sitten lähtevät ja Simo vaan jää! :)

    VastaaPoista