maanantai 15. heinäkuuta 2013

#123 Lartsun kuulumisia

Ajattelin nyt tehdä postauksen jossa kerron lähinnä Laran kuulumisista, nimittäin kahdelle muulle talon asukille ei oikeastaan kuulu mitään ;) Paitsi Veera aloitti juoksunsa viime viikon tiistaina jeejee, Frank on aivan sekaisin kuten olettaa saattaa...

Lara pyörähti lauantaina Hyvinkään kaikkien rotujen näyttelyssä, tällä kertaa tuloksella EH. Tuomarina Elena Ruskovaara. Tämä nainen ei oikeastaan hirveästi mitään hyvää löytänyt koirasta, oli hieman masentavaa lähteä kotimatkalle mutta tietääpähän ettei ko. tuomarille koiriaan enää vie. Tämä oli vasta toinen EH Laralle mutta tosiaan näitä aina matkan varrelle mahtuu kun ei tuomareita vielä kaikkia tunne ja tiedä mistä tykkäävät.


Mutta muuten Laralle kuuluu oikein hyvää. Lara kasvattaa kuntoaan juoksulenkeillä tavoitteena syksyn näytelmät (ja toivottavasti mahdollinen muotovalion arvo!) ja talven metsästysreissut. Laraa ei helteet jarruta, se jaksaa juosta ja riehua vaikka ulkomittari näyttäisi 25 astetta. Kovat on odotukset Laran suhteen niin näyttelyitä kuin talven metsästyskauttakin ajatellen, katsotaan nyt mihin tällä koiralla rahkeet riittää. Mutta sen mä sanon että päivääkään en ole katunut tämän koiran ostoa, ihan mahtava koira kaikin puolin! Lara on hurmannut kaikki niin ihmiset kuin koiratkin ja on kyllä ehdottomasti oman porukan luottokoira kaikin puolin :)

Tänään käytiin Laran kanssa moikkaamassa Saaraa ja Saaran coton de tulear-urosta Onnia joka on Lartsun kaveri ollut pikkupennusta lähtien. Laralla ja Onnilla on vain 11 päivää ikäeroa! Onni ja Lara temmeltää yleensä koko ajan kun siellä käydään, sitten ne lopulta menee nukkumaan väsyneinä.

Saara otti tänään kuvia Larasta ja musta, ihan kivoja otoksia tuli vaikka allekirjoittanut oli hieman väsähtäneen näköinen pitkän työpäivän jälkeen ;) Kiitos Saara taas kerran ihanista kuvista!









4 kommenttia:

  1. Kyllä Larakin oli vähän väsynyt :D kaunis koira ja kaunis omistaja <3

    VastaaPoista
  2. Onko se sitten jalostuksen kannalta tarkoituksenmukaista, että vie vaan tuomareille koiran, joista "tietää" etukäteen, että ne tulevat tykkäämään koirasta? Koska eikös jalostuksen eteenpäin viemisen vuoksi näyttelyissä käydä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta minun kommentistani blogitekstissä sai ehkä hieman väärän kuvan, ehei ei me siksi näyttelyissä käydä että sieltä aina voitto kotiin tuotaisiin mutta en vain arvostanut ko. tuomarin näkemystä meidän rodusta. Kommenttini tarkoitti että haluan viedä koiriani tuomareille jotka mielestäni tuntevat tätä rotua ja rotumääritelmän, kun tältä tuomarilta se oli selkeästi hieman unohduksissa.

      Kettuterriereiden kulmaukset ovat sellainen asia joka itseäni hirvittää, en ymmärrä miksi nykypäivänä ihannoidaan ylikulmautuneita koiria niin näyttelyissä kuin jalostuksessakin koska sellainen ei ole suotava ominaisuus metsästysrodulle. Tämä tuomari kirjoitti Laran paperiin että toivoisi sille enemmän kulmauksia niin eteen kuin taakse, kun taas minusta sillä on ihanteelliset, niukat ja tasapainoiset kulmaukset.

      Minä en perusta jalostustyötäni näyttelymeriitteihin, ensisijaisen tärkeää on terve ja hyväluonteinen koira, sen jälkeen tulee käyttöominaisuudet sekä ulkomuoto. Näyttelymeriitit ovat sitten vain plussaa jos kaikki muu on kunnossa. :)

      Kiitos kommentistasi!

      Poista
    2. Mukavaa että selvensit asiaa. On myös hienoa kuulla, että otat huomioon vielä kettuterrierin käyttötarkoituksen, koska itse pentua etsiessäni tuli vastaan pelkkiä näyttelytuloksilla astutettuja koiria, joita ei moniakaan oltu edes reijässä käytetty!

      Tarkoituksena olisi tästä pennusta tehdä pienpetojen kauhu sitten kun toinen on kasvanut henkisesti tarpeeksi. Aloitellaan joskus vuoteisena putkilla ja siitä lähdetään helppoihin pesiin etsimään "oikeaa" pelivastusta. Kuitenkin olisi tarkoitus myös kehässä narutella edes muutaman kerran, etenkin kasvattajan pyynnöstä. Toki jos tytöstä tulee menestyksekäs siltä saralta, niin ei me kesken näyttelyhommiakaan jätetä, vaikka luolaan tämän otinkin.

      - Ano 18.7.2013 10.04

      Poista