sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

#122 Kettuterriereiden erikoisnäyttely 2013

Kaikki tämän postauksen kuvat on ottanut Hanna Palomäki, iso kiitos!

Olin tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Suomen kettuterrierit ry:n järjestämässä erikoisnäyttelyssä koirieni kanssa. Aiempina vuosina ei ole onnistunut hankkia kesälomia niin että olisi ollut mahdollisuutta osallistua, mutta aiemmista vuosista viisaantuneena hankin päivän vapaaksi heti kesälomia suunniteltaessa :)

Keli oli mitä mainioin aamusta asti, ehkä jopa hieman turhankin kuuma koirille mutta ei ainakaan tullut vettä mitä aluksi säätiedotus ennusti perjantaille! Olimme hyvissä ajoissa perillä ja Veeran veljen omistaja Hanna oli myös jo paikanpäällä pystyttämässä telttaa. Itsehän unohdin oman näyttelytelttani vallan kotiin reissuun lähtiessä mutta onneksi Hanna pelasti meidät tuomalla mukanaan teltan, iso kiitos Hanna!


Kehät alkoivat ajallaan ja seurasimme urosten kehää kaikessa rauhassa. Esitin valiourosten kehässä Laran isän Nilsin Johannan esittäessä Laran veljeä Luddea. Nils esiintyi hienosti, kuten vanhan kehäkonkarin kuuluukin, ja se sai erinomaisen. Suuressa kymmenen uroksen luokassa ei kuitenkaan herunut enää sijoituspaikkoja meidän porukalle.


Pian olikin aika valmistella Lara kehään ja eikun menoksi. Avoimessa luokassa oli kahdeksan narttua, ihan suht hyvätasoinen narttuluokka. Lara esiintyi hyvin ja sai erinomaisen. Näyttelyssä alkoi ruokatauko joten koirat laitettiin välissä bokseihin ja mentiin syömään lounasta. Ruokatauon jälkeen tuomari arvosteli loput kuusi narttua ja sitten oli kilpailuluokan aika. Tuomari Patricia Broom sijoitti Laran toiseksi ja olin kyllä aivan äimän käkenä! En todellakaan uskonut Laran sijoittuvan neljän parhaan joukkoon näin kovatasoisessa kisassa. Tuomari antoi Laralle myös SA:n joten taisipas Laran sijoitus olla meidän poppoon paras yksittäisen koiran tulos!


Tuomari sanoi Larasta seuraavaa: "Good breed type. Would like more fullness on her eyes. Good neck and shoulders. Good level topline and set on. Shown in good condition. Good bones and feet."


Narttujen jälkeen esitimme Nilsin jälkeläisryhmän sekä Foxrod-kasvattajaryhmän. Esitin molemmissa ryhmissä Laran veljeä Luddea, kun Johannan mies Hannu esitti Laran. Nilsin jälkeläisryhmä sai hienosti KP:n ja oli BIS2-jälkeläisryhmä näyttelyssä. Foxrod-kasvattajaryhmä oli 4. Onnea Johanna!!

Päivä oli kaiken kaikkiaan mukava, tuli tavattua kettuterrierikansaa oikein kunnolla ja Hannankin kanssa ehti jutella kerrankin ajan kanssa! Ensi vuonna varmasti uudestaan :)


4 kommenttia:

  1. Olitko kenties Jämsässä? Oltiin siellä leirillä, tultiin kanssa perjantaina, tosin vasta alkuillasta :D ja tuo sama tuomari on ollut meidänkin koiria arvostelemassa joskus:)

    VastaaPoista
  2. Juu kyllä tämä näyttely järjestettiin juurikin siellä leiripaikalla Jämsässä tosin perjantaina päivällä eli olin jo kotosalla kun te oletta paikanpäälle saapunut :)

    VastaaPoista