maanantai 27. toukokuuta 2013

#114 Aina ei mene niinku Strömsössä - Veeran luonnetesti...

Eilen oli kauan odotettu päivä, nimittäin Veeran luonnetestaus. Testi järjestettiin rottweileryhdistyksen toimesta Raisiossa ja tuomareina oli Sirkka Lempinen sekä Sirpa Heilä. Päivä oli mukavan lämmin ja aurinkoinen ja paikan päällä oltiin ajoissa. Kävin näyttämässä Veeran rokotukset ja sitten hainkin jo koiran autosta ja mentiin odottamaan vuoroa koepaikan läheisyyteen.

Veera käyttäytyi koepaikalla alusta asti aivan kummallisesti. Se oli metsänreunassa koko ajan naama kiinni maassa ja veti milloin koepaikalle päin ja milloin metsään päin ja vinkui. Kuullessaan edellisen suorituksen laukausäänet koira suorastaan sekosi ja kun pian tulikin meidän vuoro oli riemu irti...

Veera nimittäin oli sitä mieltä että nyt tultiin metsästysreissulle ja koepaikalla olleen ladon alla on taatusti asukit ja ne pitää mennä ottamaan pois. Koko kokeen aikana Veera ei oikeastaan tehnyt mitään muuta kuin vetänyt ladolle päin ja käyttäytyi kyllä niin ihmeellisesti että kyllä omistajaa hieman hävetti. Tulos ei ollut hääppöinen (kun vertaa esimerkiksi Veeran veljeen joka sai saman tuomarin kokeesta 189 pistettä!!) mutta läpi meni kuitenkin. Kyllähän siellä ihan oikeat pisteet oli koiraan nähden mutta tottakai harmitti kun oletus oli että sieltä nyt edes se 100 pistettä olisi irronnut.

Tässä nyt sitten luonnetestin osa-alueet lueteltuna:

TOIMINTAKYKY: +1 kohtuullinen
TERÄVYYS: +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
PUOLUSTUSHALU: +3 kohtuullinen, hillitty
TAISTELUHALU: +2 kohtuullinen
HERMORAKENNE: +1 hieman rauhaton
TEMPERAMENTTI: -1a häiritsevän vilkas
KOVUUS: -2 pehmeä
LUOKSEPÄÄSTÄVYYS: +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
LAUKAUSPELOTTOMUUS: ++ laukauskokematon

Yhteensä 119 pistettä joista miinuspisteitä 31 eli lopputulos 88 pistettä.

Parhaita koiruuksia!

4 kommenttia:

  1. Voi harmi, ettei Veera ollut "oma itsensä" :( Mä tein ennen Edin koetta oman arvion paperille ja se meni kyllä aika nappiin lopullisten pisteiden kanssa Saitko videolle kokeen, kiinnostaisi nähdä :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mitä mä tossa etukäteen kans pikkusen arvioin ni muuten meni aikalailla niinku aattelinkin mutta toi temperamentti/kovuus/laukauspelottomuus yllätti mut kyllä. Tuota pehmeyttä ihmettelen vieläkin mutta nää on tällasia, tuomarit osaa kattoa asiat niin eri tavalla kuin koiran omistaja :) En valitettavasti saanut ketään kaveriksi kokeeseen joten näin ollen ei videotakaan löydy, olis ollut kyllä kiva itsekin nähdä videolta miten kaikki meni kun ei siinä kaikkea huomannut katsoa.

      Poista
  2. Miten Laran testaus meni? Saisiko siitä postauksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laran luonnetestistä tulossa oma postaus lähiaikoina, mukana myös videota luonnetestauksesta! :)

      Poista