keskiviikko 31. lokakuuta 2012

#45 Pennut jo kuusi viikkoa vanhoja!

Suurta kuvapostausta (eli kuvia) odotellessa olisi aika kertoa pitkästä aikaa pentujen kuulumisia.

Tänään käytiin pentujen kanssa ensimmäisellä automatkalla, ja auto veikin meidät eläinlääkäriin pentutarkastukseen sekä sirutukseen. Luottoeläinlääkärini Oili Ala-Kukku tarkisti huolellisesti jokaisen pennun ja laittoi niille sirut. Kaikki pennut olivat kunnossa ja terveitä, joten hyvillä mielin voin ne muutaman viikon päästä luovuttaa uusiin koteihin :) Automatka eläinlääkäriin ja takaisin sujui todella hyvin, pennut eivät pahemmin itkeneet vaan malttoivat olla omassa kuljetusboksissaan takaluukussa. Veera-äiti matkusti vieressä omassa boksissaan.

Valmiina lähdössä eläinlääkäriin :)

Pentujen sosiaaliset taidot ovat parantuneet hurjasti. Sosiaalisia taitoja on harjoiteltu niin ihmisten kuin muiden koirienkin kanssa. Pentujen "täti" Lara on käynyt leikittämässä pentuja täällä, ja Lara suorastaan rakastaa pentuja ja pennut sitä. Toisinaan Lara vaan jää hieman alakynteen kun kolme terminaattoria hyökkää sen kimppuun samanaikaisesti. Veera ei tunnu olevan moksiskaan siitä, että Lara pitää pentujen huomion itsellään. Päinvastoin - se huomaa tilaisuutensa tulleen ja poistuu portin toiselle puolen ottamaan lepiä sohvalle ;)

Lara on "hieman" alakynnessä terminaattoreiden käsittelyssä ;)

Jonkin verran on nyt pentukyselyjä alkanut tulemaan, mikä on todella kiva juttu. Valitettavan paljon vain näitä kysytään metsästyskoteihin, ja näihin kyselyihin joudun valitettavasti sanomaan ei kiitos. Minulla ei ole mitään metsästystä vastaan, päin vastoin - kyllä meilläkin "näyttelypuudelit" joutuvat tosi hommiin, ja ollaanhan me LUT-treeneissä ahkeraan käytykin harjoittelemassa. Mutta koska nämä pennut ovat vasta ensimmäinen pentueeni eikä niiden toimivuudelle ole mitään takeita (vaikka molemmat vanhemmat ovat LUT-treeneissä toimineetkin), en halua myydä näitä yksinomaan metsästyskoiriksi. Vastapainoksi voin myös todeta, etten myy näitä myöskään yksinomaan sohvanvaltaajiksi, kyllä tämä on sen verran aktiivinen rotu että aktiviteetteja pitää olla tulevassa kodissa tarpeeksi tarjolla.


Mutta nyt olisi aika pentujen iltapöperöiden joten minä poistun tietokoneen äärestä ja toivotan oikein mukavaa viikonjatkoa kaikille lukijoille! Ainiin - etten unohtaisi loppuun kertoa niin Lara tulee meille viikonlopuksi hoitoon!! <3 On ollut kova ikävä sitä söpöliiniä. Larahan asuu nykyään vanhempieni luona, aluksihan sen piti olla vain "vauvaloman" ajan siellä mutta nyt alkaa kovasti näyttämään siltä että Lara on päättänyt muuttaa maalle pysyvästi.

2 kommenttia:

  1. Hieman ihmetyttää touhu, ettei voi metsästyskoiraksi myydä. Kettis on jalostettu metsästykseen alun alkaen, joten erittäin omalaatuinen tapa vastata pennun kyselijöille.

    Ei kukaan voi antaa uudelle pennulle takeita sen toimivuudesta metsällä, oli vanhemmat miten kaksoisvalioita tai ei. Moni kyllä oppii metsästämään ajan kanssa, ja jos ei niin kyllä useammalle jää tilaa sohvakoiran paikan täyttäjäksi, ja emännän liikuttajaksi.

    nimimerkillä patterdalenterrieri sohvakoirana, koska sitä ei vaan kiinnostanut supit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen toimii ja myy pentujaan, niinkuin itse parhaaksi näkee ja jos sinusta minun ajattelutapani on ihmeellinen toimi itse omien koiriesi kanssa sitten eri tavalla :).

      Tiedän tasan tarkkaan kettuterrierejä kasvattavana tämän rodun alkuperäisen käyttötarkoituksen ja kaikki omat koirani ovat ketun livenä nähneet. Näin ei todellakaan kaikki kettuterrierikasvattajat toimi mikä on sääli.

      Minä tietoisesti toivoin näille nimenomaan koteja, jossa harrastettaisiin pääpainossa jotain muuta kuin metsästystä (muttei metsästys harrastusmielessä ole missään nimessä kiellettyä). Oli alkuperäinen käyttötarkoitus sitten mitä tahansa, kettuterrieri on monipuolinen harrastuskoira eikä metsästys ole ainoa laji missä nämä ovat hyviä. Ja sellaiset kodit näille kaikille sainkin, mikä on tosi ihana juttu.

      Poista