sunnuntai 16. syyskuuta 2012

#23 Varustepostaus; Lääkekaappi

Veeran lähenevän synnytyksen takia aloin penkomaan lääke -ja tarvikevarastoja ja katsomaan mitä kaikkea sieltä löytyy ja mitä kaikkea tarvitsee vielä käydä ostamassa. Samalla tuli järjesteltyä tavarat selkeämmin uusiin paikkoihin ja heitettyä pois pari turhaa/vanhentunutta tuotetta. Ajattelin sitten samalla tehdä tällaisen lääkekaappi-postauksen, missä esittelen meidän "lääkekaapin" sisällön.

Meille on kertynyt aika paljon kaikkea (vähän turhaakin) kun koirat on sairastellut ja toisaalta olen usein varautunut pahimpaan eli hamstrannut purkkeja ja purnukoita tänne. Mutta suurin osa on tullut ihan käyttöön syystä tai toisesta.


Elikäs tässä ekassa kuvassa olis sekalainen sakki erilaisia lääkkeitä; Canikur on ehdoton lääke meidän kaapissa, kun koirilla menee maha syystä tai toisesta sekaisin annan Canikuria ja tää vaikuttaa nopeasti. Axilur on loishäätölääke, jota olen käyttänyt nyt Veeran kanssa kun se on tiine. Metacamia Veera sai viime syksynä kivunlievitykseen. Ketorin-särkylääkettä tulee joskus annettua koirille jos ne on itsensä loukannut eikä meillä satu olemaan kotona koirien tulehduskipulääkkeitä. Advocatella on hoidettu meillä sikaripunkkiepäilyä joka ei koskaan rauennut, tässä oli eräpäivää niin hyvin että yksi pipetti jäi kotiin odottamaan joskos sille vielä käyttöä tulisi. Bayvantic vet-pipeteillä ollaan pidetty punkit loitolla jo useamman vuoden ajan :)


Tässä kuvassa on meidän lisäravinteet. Etummaisena purnukassa on sinkki, jota olen antanut kuuriluontoisesti koirille pari kolme kertaa vuodessa (auttaa turkin lähtöön ja laatuun). Inupekt forte on suoliston toimintaan vaikuttava lääkevalmiste. Takimmaisena vasemmalla maitohappojauhe, jota annan Veeralle kuuriluontoisesti auttamaan vatsan toimintaa. Lisäkalkkia tulee harvemmin tarve antaa, mutta ajankohtainen sitten taas kun meillä barffataan :) Nutriplus-geeli on ravintolisä joka sisältää vitamiineja ja hivenaineita, sain tämän kasvattajaystävältä vinkiksi että kannattaa antaa synnyttävälle nartulle jos näyttää siltä että lisäenergialle on tarvetta. Antepsin on nestemäinen närästyslääke, jota Veera joutui viime syksynä mahahaavan takia syömään mutta nykyään tarvitaan sitä harvemmin. Viimeisenä oikealla Aptus multipuppy-lisäravinne kasvaville pennuille.


Meiltä löytyy myös tietysti kauluri, jonka Lara tosin pentuna hieman nakerteli kun siltä poistettiin kynsi ja pala varvasluuta tapaturman takia. Kuumemittari, tummeli sekä bepanthen-voide ovat sellaisia joita kaikilla pitäisi ehdottomasti olla kotona koiria varten. Lisäksi meillä on muutama lääkereisku, betadine-voidetta, sekä vetramil-voidetta, joka on hunajasta tehtyä rasvaa ja joka auttaa haavojen ja muiden hiertymien paranemiseen. Tällä hoidettiin Laran kynsivamma kuntoon, suosittelen lämpimästi! Fuciderm-voide on myös hyödyllinen voide, olen sitä käyttänyt mm. isoihin puremiin joita koiriin on tullut esimerkiksi paarmoista.



Valitettavasti tää viimeinen kuva ei suostunut kääntymään vaikka koneella se olikin oikein päin. Tässä vielä haavanhoitotarvikkeita, joita on tullut haalittua kun koirat ovat toisinaan itseään kolhineet. En osaa näitä erikseen selvitellä mutta löytyy ihan perussideharsoa, sitten erilaisia tuppoja, ja tuo oranssi ja sininen on sellaista päällysteippiä jonka voi sitten laittaa esimerkiksi jalan haavan päälle, kestää vähän vettä ja likaakin. Sitten tietysti on kumihanskoja ja maalarinteippiä.

Huomasin heti, että meiltä puuttuu desinfiointiaine vallan. Lisäksi Canikur Pro-tahnaa ei ole myöskään yhtään kotona, jota on myös hyvä olla synnytystä ajatellen jos Veeran menee maha sekaisin. Elikäs apteekkiin matka käy heti alkuviikosta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti