torstai 9. elokuuta 2012

#10 Projekti takapiha askeleen lähempänä valmista!

Sairastuin maanantaina (taas vaihteeksi) keuhkoputkentulehdukseen ja lämpö on ollut myös koko viikon koholla taas. Tuntuu, että olen jatkuvasti kipeä, ja muutkin siitä huomauttelee että oot taas kipeä. En ole kesällä vielä kunnolla ollut aiemmin kipeä mutta nyt kyllä vie taas tämä tauti voimat kokonaan.

Tiistaina ratsastin Hopen kevyesti läpi molempiin kierroksiin, oli ihan ok ratsastaa tosin tahditti jonkin verran varsinkin oikeassa kierroksessa ja olen vähän huolissani että mistä moinen johtuu. Uusi satula on siis vielä tämän viikon sovituksessa ja ensi viikolla toivottavasti kokeillaan jo jotain muuta koska ei se nyt tunnu ainakaan tässä ajassa istuvan sinne selkään paremmin. Eilen kävin vain juoksuttamassa Hopen koska olin niin kipeä, ja tänään en mennyt ollenkaan kun tätini Soile ystävällisesti kävi Hopen liikuttamassa. Eilen juoksuttaessakin katsoin että Hope tahdittaa aika ajoin varsinkin siihen oikeaan kierrokseen, ja tänään Soilen puhelu ei piristänyt kyllä yhtään - tahdittaa.... Loppuviikon Hope saa liikkua liinassa ja selästä käsin vain maastolenkkejä käynnissä, jotta voidaan sitten alkuviikosta omistajien kanssa miettiä mitä tehdään. Hieroja saisi ainakin tulla hieromaan hevosen läpi niin tiedettäis, onko se jostain jumissa. Oma epäilykseni olisi kipeytyneet lavat, kun se edellinen koulupenkki sitä lavoista puristi. Tiedä sitten, mutta infoan teitä heti kun tiedän asiasta enemmän :)

Pihaprojekti aluillaan, aitatolpat osittain paikallaan

Eilen ja tänään rakas isoisäni (<3) ahersi pihallamme ja teki meille hienon aidan takapihalle! Nyt koirat voivat juosta vapaana ja riehua siellä ylimääräiset energiansa. Ja tietysti ihmetellä maailman menoa aidan toisella puolen :) Lara varsinkin oli kovin onnellinen uudesta takapihasta ja nautti vapaudesta mm. kuljettamalla leluja ja luita sisältä pihalle sekä maistelemalla kaikkia kukista multaan mitä pihalta löytyi. Veera tyytyi lähinnä ihmettelemään nuoremman touhua oviaukosta.

Pitkä sivu ja toinen lyhyt sivu valmiina

Veeralla alkaa olemaan selkeitä raskausoireita pikku hiljaa havaittavissa. Suurin ja merkittävin oire on ruokahaluttomuus, mikä on meidän "ahneellepaskalle" (niinkuin meidän äiti Veera kutsuu ;D) iso asia, koska sillä on normaalisti pohjaton ruokahalu. Aamuisin se tuijottelee kupin reunaa pitkään ennenkuin pitkin hampain syö kupista raksuja. Iltaruokakaan ei mene alas ihan yhtä nopeaan kuin aiemmin, vaan sieltä kuuluu pureskelua (!! mitä ennen ei ole tapahtunut) ja tosiaan syömiseen voi hyvinkin mennä viisi minuuttia mikä on pitkä aika. 20.8. mennään sitten ultraan, alunperin tarkoitus oli mennä Loimaalle meidän luottoeläinlääkärille mutta hän on valitettavasti lomalla juuri tähän aikaan joten menemme sitten Raisioon Koirakissaklinikalle jossa Veeraa on myös hoidettu useampaan otteeseen.

Valmis aita, onnelliset koirat ja väsynyt pappa!

Veera on ottanut toisen olkkarissa majailevista häkeistä omaksi paikakseen eikä Laraa sinne päästä. Siellä se usein nukkuu ja onkin nyt ollut mielestäni tavallista väsyneempi. Keskiviikkona, kun olin töistä poissa kuumeen takia, me nukuttiin Veeran kanssa melkein koko päivä. Veeraa ei edes ruokakupin kilinään saanut nousemaan sohvalta. Lenkeillä ei liiku kovin mielellään paitsi kotiinpäin. Toko-treeneihin Veera pääsi tiistaina pitkästä aikaa mukaan ja siellä se olikin virtaa täynnä - tosin oli myös hieman laiskalla tuulella, kun ei mukamas makuita osannutkaan enää tehdä tauon jäljiltä... No niitä treenataan, ja sitten kun pennut ovat maailmalla ruvetaan treenaamaan ensi kesän koitoksiin, nimittäin keväällä heti startataan möllitokoa ja kesällä sitten ALO-luokkia. Laran kanssa koitetaan treenata läpi talvi, tosin nuo pennut saattavat tauottaa treenejä hetkeksi kun vapaa-aika on muutenkin kortilla. Larakin on yllättänyt minut positiivisesti treeneissä, ei se olekaan niin toivoton tapaus mitä ajattelin ensin! :)

Veeran "oma" häkki :)


Lara väsyneenä keskiviikkona :)


Veera pihahommissa tänään


Lara nauttii auringosta tänään pihalla :)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti