maanantai 18. maaliskuuta 2013

#95 Kettuterrieriyhdistyksen Open Show

Eilen lähdettiin aamusta (7.30) ajelemaan kohti Tamperetta ja Kettuterrieriyhdistyksen Open Showta. Huittisten kohdalta otettiin Johanna ja kolme kappaletta koiria kyytiin ja matka jatkui kohti Tamperetta. Perillä oltiin hyvissä ajoin, kannettiin koirat ja häkit näyttelypaikalle ja käytettiin kaikki koirat ulkona tekemässä asiansa. Haettiin numerolaput ja luettelo kansliasta ja sitten saatiinkin alkaa valmistelemaan jo ensimmäisiä koiria kehää varten. Tuomarina Open Showssa oli italialainen kk kettuterriereiden kasvattaja Marco Calonaci.

Ensimmäisenä kehään asteli meidän pikkuinen Simo, Emmetfox Simba The Lionking. Simo on tällä hetkellä aivan karmeassa kasvuvaiheessa, se on kirjaimellisesti pelkkää luuta ja nahkaa. Korvat sillä tuntuu pyörivän päivittäin päässä ja muutenkin koko jätkä on vielä ihan vaiheessa. Odotukset eivät siis olleet korkealla, toiveena oli vain että koira esiintyisi kauniisti ja käyttäytyisi kehässä. Ja odotukset tuli täytettyä, Simo käyttäytyi tosi hienosti kehässä ja liikkui jopa neljällä jalalla joten olin enemmän kuin tyytyväinen! Pöydällä koiria seisotettiin todella kauan, mikä alkoi Simoa jossain kohtaa hieman nyppimään mutta malttoi kyllä seistä kiltisti paikallaan. Sijoitus oli kuitenkin 2/2, toinen samanikäinen urospentu oli paljon paremmassa kasvuvaiheessa ja näytti muutenkin todella upealta! Simon arvostelu kuului näin: "Hieno pää. Korvat voisivat olla korkeammalla. Hyvä kaula ja lavat. Hännän pitäisi olla korkeammalle kiinnittynyt. Takakulmaukset hyvät. Ikään nähden liikkuu hyvin."



Seuraavaksi alkoikin Nean ja Veeran tsemppaus Veeran luokkaa varten. Viime vuonna Open Showssa esitin Veeran itse kehässä ja Nea vei sen vain lapsi&koira-kilpailuun, mutta tänä vuonna Nea sai esittää Veeran kokonaan itse. Veera on oppinut hienosti seisomaan vapaana hihna löysällä sivussa, ja se näyttää niin esitettynä upealta! Nealla ja Veeralla muutenkin synkkaa tosi hyvin, on kyllä tosi suloinen pari! Pian Veeran luokka alkoikin ja siinä oli yhteensä viisi narttua. Nea esitti Veeran hienosti ja heidän sijoituksensa oli upeasti 2/5, vain yksi koira meni Veeran ohitse! Veerasta tuomari sanoi seuraavaa: "Hyvä pää ja korvat. Aavistuksen turhan raskaat. Hyvä etuosa ja tassut. Takakulmaukset hyvät, hieman matala hännänkiinnitys, häntä voisi olla parempi. Hyvä runko, vaikka hieman liian pitkä. Hyvin esitetty. Liikkeet riittävät."



Heti Veeran luokan jälkeen alkoikin Laran luokka. Laraa ei pahemmin tarvitse mitenkään lämmitellä, vähän yleensä hieron sen selkää jänteväksi ja sitten vaan mennään. Lara on niin tottunut kehässä olija että sen esittäminen on aina yhtä ihanaa! Ei tarvitse muuta kuin pitää hihnan päästä kiinni niin koira hoitaa esiintymisen itse. Ei tarvita nameja eikä leluja  :) Laran luokassa oli myöskin viisi narttua ja Lara oli siinä porukassa kolmas. Toiseksi tuli Laran sisko Helmi, mikä on myöskin tosi nätti koira. Tässä vielä Laran arvostelu: "Hyvä pää ja korvat. Optimaalinen kaula ja lavat. Hyvät takakulmaukset ja hännänkiinnitys riittävä. Hyvä, syvä rintakehä. Hyvä kroppa. Hyvät liikkeet."



Olimme ilmoittaneet vielä perheluokan kilpailuun, nimellä "Onnellinen perhe". Tähän perheeseen kuului siis äiti, isi ja poika eli Veera, Iksu ja Simo! :D Kyllä tuomarilla oli hauskaa kun hänelle selitimme että tässä on "oikea perhe". Perheluokassa sijoituimme toiseksi neljästä perheestä. Perheluokasta tuomari totesi: "Hyvin tyypillisiä. Hyvä laatu."



Kiva päivä siis kaiken kaikkiaan takana ja kaikinpuolin jäi hyvät fiilikset. Näin Veeran veljen Turon omistajan Hannan pitkästä aikaa ja oli tosi kivaa rupatella pitkästä aikaa kunnolla! Hanna oli myös ottanut kameran mukaan ja kaikki tämän postauksen kuvat ovatkin hänen ottamiaan, kiitos Hanna upeista kuvista! Toivottavasti Hannan kanssa nähdään taas pian, olen ilmoittanut Laran ja Simon Tampereen KV-näyttelyyn toukokuussa joten ehkäpä siellä törmäillään taas!



Eilisen esiintymisistä päällimmäiseksi jäi Veeran upea esiintyminen, ja minulle tulikin pitkästä aikaa taas sellainen fiilis että haluan ilmoittaa sitä nyt virallisiin ja katsoa saisiko se sieltä jotain vielä! Veerallahan on kaksi varasertiä Suomesta mutta yksikin serti Suomesta riittäisi sen valioitumiseen kunhan se haetaan Viron muotovalioksi ensin. Tarkoitus olisikin tehdä sen kanssa myös Viron reissu ehkäpä jo tämän vuoden puolella. Laran kasvattaja Johanna totesi että Lara ei ole koskaan näyttänyt vielä näin hyvältä ja ihmeteltiin kyllä yhteen ääneen mitä sen korville on tapahtunut?! Ne eivät nimittäin ole vielä koskaan näyttäneet yhtä hyviltä kuin nyt! Simo saa aikaa kehittyä ja kasvaa, muutama pentunäyttely/-luokka olisi tarkoitus kiertää ja ehkäpä joihinkin mätsäreihin myös mennä treenailemaan, mutta nyt tärkeintä on keskittyä sen kasvamiseen.



Loppuun vielä muutama kiva kuva Open Showsta :)

"Äiti, mennään jo!"

Siskokset <3 Oikealla "Helmi" F. Hello Kitty

Veera katselee kehän kulkua :)

Nea & Veera liikkeessä

Oot paras <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti