torstai 31. tammikuuta 2013

#80 Erikoispostaus 4; Kysymyksiä & vastauksia!

Neljäs erikoispostaus on tällä kertaa kysymyspostaus. Kysymyksiä ei tullut hirveästi, joten keksin itse muutaman mielestäni yleishyvän kysymyksen loppuun :) Omat kysymykseni on bongattu lemmikkipalstoilta/koirat.comin keskustelupalstoista. Suuri kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille!

1. Ratsastatko enää ollenkaan?
Olen käynyt epäsäännöllisesti ratsastamassa tuttuni hevosilla, mutta säännöllisesti en ratsasta enää. Jossain kohtaa aion kyllä jatkaa hevosharrastusta kun aikaa ja rahaa on enemmän!

2. Koska paljastat tämän vuoden pentujutuista enemmän?
Sitten kun asia tulee niin sanotusti ajankohtaiseksi, eli kun narttu aloittaa juoksunsa :) Tarkalleen ei tiedetä koska juoksut tulevat mutta viimeistään alkukesästä ovat tulossa!

3. Aiotko vielä (ja jos niin koska) astuttaa omia koiriasi?
Kyllä aion. Seuraavaksi olisi tarkoitus astuttaa omista koiristani Lara (ekasta juoksusta 2014). Suunnitelmia muillekin nartuille on mutta niiden astutusajankohdista ei ole tarkempaa vielä päätetty :)

4. Mitkä ovat kaikkien koiriesi parhaimmat ja huonoimmat puolet?
Veeran paras puoli on ehdottomasti se, että se on maailman paras treenikaveri! Se jaksaa aina yrittää ja vaikkei se aina ymmärtäisikään mitä siltä pyydän se tarjoaa aina jotain. Siinä on ripaus miellyttämisenhalua ja lojaaliutta, se on todellakin yhden ihmisen koira. Se on myös hyvä laumanjäsen koska se tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Huonoja puolia on ahneus ja kova ääni (jota toisinaan käyttää väärin esim. vinkuu huomiota).
Laran paras puoli on avoin ja reipas luonne, se rakastaa kaikkia ihmisiä ja eläimiä. Sen kanssa on aina kiva lähteä näyttelyreissuihin kun se osaa ottaa rennosti näyttelypaikalla ja hotelleissa, ja kehässä sitä on kiva viedä, mielestäni sillä on kiva "näyttely-temperamentti". Huonoja puolia on välillä lievä ADHD ja hyppiminen.
Simon parhaita puolia on sen söpöys (:D <3) ja se on nopea oppimaan uusia asioita. Kilttikin se on, tosin hieman rasavillissä kasvuvaiheessa ja välillä ei tunnu mikään oppi menemään perille. Huonoja puolia on äidiltään peritty kova ääni sekä ahneus. Niin on äitinsä poika!


5. Voisitko kuvitella vaihtavasi rotua johonkin toiseen?
En ainakaan tällä hetkellä voisi kuvitella vaihtavani rotua, mutta tulevaisuudessa olisi kiva ottaa joku toinen rotu tähän rinnalle! Haaveissa olisi oma pk-puolen koira :)

6. Kolme lempi koirarotua, jos ns. omaa rotua ei lasketa?
Tämä on vaikea kysymys vastata! Olen kiinnostunut monista eri terrieriroduista, pk-puolen roduista sekä joistain kääpiökoiraroduista. Vastaan tähän niin, että "ylitse muiden" mielenkiinnon ovat herättäneet sileäkarvaisen kettuterrierin lisäksi belgian paimenkoira, airedalenterrieri sekä lhasa apso.

7. Oletko miettinyt, että alkaisit trimmaamaan koiria sivutoimena? Taatusti löytyisi asiakkaita Loimaalta ja lähikunnista ;)
Olen trimmannut nyt noin reilu puoli vuotta itse omat koirani (myös näyttelyihin), joten tällä taidolla en vielä voisi kuvitella trimmaavani muiden koiria. Mutta mielessä on käynyt lähteä jossain kohtaa opiskelemaan koirien trimmaamista ja tehdä siitä ammatti! Tykkään käsillä tekemisestä ja koirista, joten miksipäs ei. Ja täälläpäin ei hirveästi trimmaajia ole, ja niistä muutamastakaan en ole kovin hyvää palautetta kuullut joten markkinarako täällä kyllä varmasti olisi ;)
 
8. Kuinka monta koiraa on maksimi mitä ihminen pystyy ulkoiluttamaan? :D hyvä et mä yhdestä selviän!
No tähän ei oikein voi yksiselitteisesti vastata, toisille ihmisille kun jo yhden koiran ulkoiluttaminen on haastavaa... Itse lenkitän parhaimmillani kolmea koiraa yhtä aikaa ja se on minulle ainakin tällä hetkellä maksimimäärä. Mieluiten lenkitän koirat joko kaikki erikseen tai sitten niin, että mulla on kaksi samaan aikaan.
9. Minkä ikäisenä teillä oli ensimmäinen koira kotona?
Meidän perheeseen on tullut ensimmäinen koira kun olin seitsemän vuotias, se oli cavalier kingcharlesin spanieli uros Lennu.

10. Mitä temppuja koirasi osaavat?
Veeran kanssa kun ollaan treenattu koiratanssia se osaa vaikka mitä! Peruutukset, pyörähdykset, kiepit, hypyt, kuolleen esittäminen (:D)... Sitten tietysti kaikki TOKO-liikkeet; seuraaminen, liikkeestä pysähdykset, ohjaajasta irtautuminen, hyppyeste, luoksetulot... Muut koirat osaavat seistä, maata ja istua eli ne ns. perusjutut :)


11. Mihin ihastuit sileäkarvaisissa kettuterriereissä? 
Jotenkin se vaan tuntui omalta rodulta heti alusta asti! En osaa oikein selittää mikä yksi asia siinä ihastutti mutta jotenkin se energisyys, iloisuus ja ulkonäkö viehätti. Kettuterrieri on näppärän kokoinen ja luonteeltaan sopivan aktiivinen minun makuuni :)

12. Mitä kaikkea koirasi harrastaa?
Meillä koirat harrastavat koiranäyttelyitä, TOKOa, koiratanssia, MEJÄä sekä metsästystä. Tulevaisuudessa haluan aloittaa agilityn sekä viedä koirat VERI-kokeisiin eli vesiriistakokeisiin. Myöskin luonnetestaus kuuluu meillä vakiokalustoon eli aion luonnetestata kaikki koirani, ensimmäisenä kokeisiin pääsee Veera toivottavasti huhtikuussa.

---- Tässä välissä alkaa itse keksimäni kysymykset :) ----

13. Mitkä on sileäkarvaisen kettuterrierin hyvät ja huonot puolet?
Hyviä puolia on monipuolisuus ja avoimuus. Kettuterrierillä on tietynlainen "aina valmis-asenne" mistä tykkään, ne tykkäävät työnteosta ja niiden kanssa on kiva harrastaa eri lajeja. Kettuterrierit on myös ystävällisiä ja iloisia koiria, omat koirani ainakin rakastavat vieraita ja lapsia ja muita eläimiä. Huonoja puolia kettuterrierissä on ehkä tietynlainen jääräpäisyys, mikä kuuluu terrierin perusominaisuuksiin. Joitain asioita saa vaan toistaa tuhat kertaa ennenkuin se mahtuu kettuterrierin pieniin aivoihin... En oikein keksi muita huonoja puolia nyt tähän hätään! Omat koirat on tainnut käyttäytyä tänään niin hyvin ettei tule muita huonoja puolia mieleen nyt heheh :D

14. Millaiselle ihmiselle sileäkarvainen kettuterrieri sopii?
Sileäkarvainen kettuterrieri on monipuolinen harrastuskoira, joten sen kanssa voi harrastaa melkeinpä mitä vain omasta mielenkiinnosta riippuen. Kettuterrieri on perusluonteeltaan aktiivinen, joten se kaipaa aktiviteetteja ja paljon liikuntaa. Minulta monesti kysytään kuinka pitkiä lenkkejä ne jaksavat tehdä, ja olen aina vastannut nauraen että kyllä ulkoiluttajalta loppuu kunto ennen koiraa :) Vaikka sileäkarvainen kettuterrieri on kiltti ja iloinen koira, se osaa olla myös terrieri ja jääräpää, joten se vaatii omistajakseen päättäväisen "laumanjohtajan". Kun myyn pentuja, etsin pennuille omistajia joilla on maalaisjärkeä ja joilla on tarpeeksi aikaa panostaa koiraan. Lisäksi terrierikokemus/-tietämys on plussaa, ettei osta ihan sikaa säkissä. Tosin minä kyllä valaisen aina oman laumani keskellä kettuterrieri-filosofiaa ostajille joten yhtään "pentua säkissä" ei täältä lähde ;)

15. Millaista on olla koirankasvattaja?
Koirankasvatus on ihana ja avartava harrastus. Joka päivä oppii jotain uutta ja kokeneemmilta kasvattajat jakavat tietotaitojaan nuoremmille, mikä on ihan fantastista. Itse rakastan sukutaulujen tekemistä ja tutkimista, olen käynyt läpi satoja sileäkarvaisten kettuterrierin sukutauluja ja pohtinut urosvaihtoehtoja nartuilleni. Koirankasvatusta tehdessä tutustuu väkisinkin uusiin ihmisiin ja hankkii uusia ystävyyssuhteita, ja sosiaalisena ihmisenä rakastan sitä puolta tässä harrastuksessa. Koirankasvatuksessa on myös huonokin puoli, mikä on ehdottomasti kaksinaamaisuus, mustamaalaus sekä asioiden pimittäminen rodun kasvattajien kesken. Itse en voi sietää sellaista seläntakana p*skan jauhamista, kieroilua ja valehtelua. En myöskään siedä esimerkiksi tärkeiden terveysasioiden salaamisesta tai pimittämisestä. Onneksi kuitenkin tässä rodussa on myös rehellisiä ja ihania ihmisiä, joihin olenkin onnekkaasti tutustunut :) Itse aion toimia toisin ja olla rehellinen sekä itselleni, että muille!

 

1 kommentti:

  1. Ilmoitteles täällä jos alat koiria trimmaamaan, mulla olis täällä yks josta ei enää erota kumpi on peppu ja kumpi pää :) Kiva postaus muuten!

    VastaaPoista