keskiviikko 9. tammikuuta 2013

#72 Elossa ollaan!

#Teksti on julkaistu keskiviikkona 9.1.2013, vaikka Blogger jostain syystä väittää että tiistaina 8.1.2013.

Vuosi 2013 on alkanut enemmän kuin vauhdikkaasti, on ollut niin paljon ohjelmaa ja tekemistä etten ole ehtinyt ollenkaan tänne blogin puolelle päivittämään kuulumisia. Mutta nyt niitä on luvassa pitkän kaavan kautta.

Meillä uusivuosi alkoi mukavassa juhlatunnelmassa, suuntasimme Kojonkulmalle koiralauman kanssa ja sinne tuli ystäviä juhlistamaan vuoden vaihtumista. Syötiin hyvin, juotiin, laulettiin karaokea, saunottiin ja ammuttiin raketteja. Koirat olivat kaikki rauhallisesti sisällä kun raketit ammuttiin eikä ketään ollut moksiskaan, olivat syöneet rauhallisesti luita äidin jäädessä vahtimaan koiria sisälle. Pikkuinen Simokin oli ollut rauhallisesti eikä välittänyt paukkeesta.


Viime viikolla palailtiin sitten takaisin arkeen kolmen työpäivän verran. Eilen laittelin jo suurimpia joulujuttuja pois ja tänään olisi tarkoitus laittaa loputkin talteen odottamaan ensi joulua. Tänä vuonna (tai paremminkin viime vuonna) joulu ja uusivuosi oli kivasti arkipäivinä, jolloin sai pitää extrapitkän loman ja vähän tankata akkuja taas talvea ja kevättä varten. Minulla tosin talviloma on jo kolmen viikon päästä, joten sitten saa taas viikon ottaa rennosti ja nukkua univelkoja pois.

Vaikka päätin etten koiria ilmoittaisi nyt keväällä hirveästi näyttelyihin, olen huomannut että kalenterini alkaa täyttymään näyttelyistä ja useamman satasen olen jo ehtinyt pistämään ilmoittautumismaksuihin. Tammikuussa on Turun KV-näyttely, jonne olen ilmoittanut Laran. Helmikuun alussa matkataan Parkanoon, jossa mukana omasta poppoostani myöskin Lara. Maaliskuussa on Tampereella kettuterrieriyhdistyksen Open Show, jonne näillä näkymin lähtee kaikki koirat eli Veera, Lara, Simo ja mahdollisesti myös Hilla. Huhtikuussa on Lahden KV-näyttely jonka kanssa vielä kamppailen, ilmoitanko koirat vai en. Toukokuussa on Tampereen KV-näyttely sekä Mynämäen ja Rauman KR-näyttelyt joihin ilmoitan ainakin Simon pentuihin ja Tampereelle Laran. Tein tänne blogiin sellaisen virallisen kilpailu/näyttelykalenterin mistä voitte katsoa mihin ollaan tulossa/menossa ja sitten jälkeenpäin voisin tuloksia ja kuvia päivitellä sinne myös.

6.1.2013 :)

Päätin heti vuoden alussa alkaa toteuttamaan meidän tämän vuoden suunnitelmia ja ilmoitin Veeran luonnetestiin. Luonnetestejä järjestetään täälläpäin paljon mutta haluan viedä Veeran eräälle tietylle tuomarille joten näillä näkymin Veera luonnetestataan huhtikuussa. Lisäksi aion nyt jättää toistaiseksi Laran kanssa TOKO-treenauksen ja keskittyä täysillä Veeraan, jotta pääsemme aloittamaan kisakauden heti keväällä. Talven aikana olisi tarkoitus jo päästä muutamiin möllitoko-kilpailuihin hakemaan kokemusta ja kilpailurutiineja.

Viikonloppuna meillä kävi kotona vierailulla koirahieroja, joka hieroi molemmat koirat läpi. Veeralla oli alaselässä jumiutumia ja oli selkeästi kipeä sieltä hieroessa. Jenni kuitenkin sai hyvin hierottua jumiutumat auki ja lopuksi Veera rentoutui ja nautti venytyksistä. Laralla oli myös muutama pienempi jumiutuma selässä, mutta suurempi jumi löytyikin yllättäen sen rinnasta. Koirat hierotaan tulevana viikonloppuna uudelleen, koska hierojamme mukaan koirat pitää hieroa 3-4 kertaa läpi kunnolla ennenkuin koira saadaan hierottua niin että siitä on pitempiaikaisempaa hyötyä.

Nuo vaal. punaiset tuikut ovat uudet, löytyi alennusmyynneistä Prismasta :)

Maanantaina alkoi Simolla (ja Simon pentuesisaruksilla Hillalla & Zaralla) pentukurssi Piskipalvelussa, johon suuntasimme illalla. Ihanaa, että kaikki kasvatinomistajat innostuivat tästä kurssista ja tulivat reippaana paikalle. Pennut saivat leikkiä (myös kolmen muun pentukurssilaisen kanssa) ja sitten hieman opeteltiin peruskäsittelyä pöydällä. Meidän porukasta kaikki toimivat hienosti vaikka leikkiminen olikin pentujen mielestä paljon mukavempaa :) Keväämmällä tarkoitus olisi pitää jonkin sortin "pentutapaaminen" S-pentueelle Loimaalla, kun lumet on sulanut.


Hilla on meillä muutaman yön kylässä ja tänään mennään pentujen sekä Laran kanssa rokotuksille. Lara saa vuosirokotteen ja pennut saa vahvisterokotteet ensimmäisille rokotteille. Muutaman viikon päästä on siis pennuillakin rokotteet varoaikoineen kunnossa ja voidaan suunnata jossain kohtaa jonnekin mätsäreihinkin treenailemaan!

8.1.2013, sohvalla alkaa olemaan vähän ahdasta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti