tiistai 22. tammikuuta 2013

#76 Rantakuntoon kesäksi 2013 ja muita suunnitelmia

Meillä on taas pari viimeistä vuorokautta mennyt hieman hektisesti, kun Laralle tuli karsea allerginen reaktio sunnuntai-illalla. Siivosin sunnuntaipäivällä ja siirtelin samalla hieman kukkasia kun pyyhin pölyt niiden tasojen alta. Noukin kaikki tippuneet lehdet tietääkseni lattialta, mutta ilmeisesti Lara on ehtinyt nappaamaan muraatin lehden lattialta ja syömään sen - en ainakaan keksi mitään muuta selitystä Laran reaktiolle. Oireina oli voimakas turvotus, punoitus ja kutina päässä sekä vartaloon ilmestyvät peukalonpään kokoiset paukaumat. Kortisonilla ja kotihoidolla onneksi sain turvotuksen laskemaan, vielä eilen illalla Laralla naama hieman punotti ja muutama paukura tuntui selässä, mutta eiköhän ne lähipäivinä laske.

tässä näkyy hyvin Laran pään punoitus :(

Tuli vaan niin kauhunhetket mieleeni sunnuntai-illalla kun soitin päivystykseen ja kysyin apua, Veerallahan oli samantyylinen mutta huomattavasti rajumpi allerginen reaktio pari vuotta sitten syksyllä. Kun tulin töistä kotiin, Veeralla oli kaulan ja kurkun alueella todella voimakasta turvotusta ja päädyimme lopulta Turkuun Tuhatjalkaan päivystykseen, kun turvotus ei kyypakkauksella laskenut, koiran silmäkulma turposi niin pahasti että silmä meni umpeen ja Veeralla oli hengitysvaikeuksia. Lopulta sieltä saamiemme antibioottien johdosta Veera tuli uudestaan kipeäksi kahden päivän päästä ja loppujen lopuksi sillä diagnosoitiin alkava vatsahaava johtuen juurikin antibiooteista jotka oli annosteltu väärin. Vatsahaavan jälkitautina tuli refluxi, eli närästys, ja näiden vaivojen kanssa taisteltiin lopulta vuosi. Onneksi nykyään Veera on täysin oireeton ja aion kyllä jatkossa pitää huolen, ettei kotonani ole mitään myrkyllisiä kasveja tai muita vaarallisia asioita koirille!

..Ja tässä turvotus, voi raukkaa :(

Eilen otettiin vähän seisotuskuvia kaikista koirista. Äiti toimi siis valokuvaajana ja minä seisottelin koiria. Laran kuva on otettu hieman huonosta kuvakulmasta, kun sen etuosa näyttää ihan suoralta mutta se oli ihanan pörheellään ja niin oma itsensä että kuvan nähtyäni totesin että terve on :) Simo seisoi tosi hienosti mutta on vaan muuten niin kamalassa kasvuvaiheessa. Veera taas on... Noh, "hieman" paksu mammalomansa jäljiltä. Juurikin tuon refluxin takia en uskalla pudottaa sen ruokamääriä lyhyellä aikavälillä paljoa, vaan pikku hiljaa vähennän ruoan määrää ja korvaan esimerkiksi lihaa kasviksilla että saataisiin Veerakin näyttelykuntoon. Tarkoitus olisi Veeraakin näyttää jossain kesällä, ja Veera nähdään toivottavasti myös Open Showsussa maaliskuussa Nean handlaamana :)

Rantakuntoon kesäksi 2013-projekti ;)

Äiti & Lara eilen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti