lauantai 14. heinäkuuta 2012

#4 sateinen päivä Forssassa

Tänään oltiin molempien koirien kanssa Forssan kaikkien rotujen näyttelyssä. Näyttely järjestettiin Tammelan Mustialassa, ja meidän rodussa tuomarina toimi Juha Kares. Kotipihalta lähtiessämme sää oli kaunis ja aurinkoinen, mutta varauduimme silti sadeasustein josko kuitenkin muutama pisara vettä tulisi... Ja arvatkaapa vaan paljonko sitä sitten tuli! Ennenkuin teltta oli saatu näyttelypaikalle pystyyn olimme jo litimärkiä. Koirat tietysti säilyivät kuivina häkissään, mutta me oltiin äidin kanssa ihan märkiä, samoin tavarat. No, ei auttanut muu kuin mennä telttaan lämmittelemään ja odottaa josko se sade siitä lakkaisi.

Meillä kävi tuuri, sillä puolisen tuntia ennen meidän vuoroa sade lakkasi eikä sen jälkeen vettä tullut kuin muutama pisara. Kehämme oli hyvin aikataulussa ja pian meidän vuoromme tulikin. Ensin menin kehään Laran kanssa. Lara oli junioriluokassa ja siinä luokassa oli yhteensä kolme narttua. Laran vuoro oli toisena ja hän seisoi hienosti pöydällä. Tuomari tarkasti koiran hampaat todeten että kaikki palikat löytyy (niinkuin molemmilla mun koirilla). Lara esiintyi kehässä muutenkin todella hienosti, liikkui ylämäkeen ylväästi ja kantoi itsensä hienosti. Myös maassa seisoi hienosti vaikka olikin kuraista ja märkää. Lara sai erinomaisen ja pääsi kilpailemaan luokkavoitosta. Myös kaksi muuta juniorinarttua saivat erinomaisen joten olimme kaikki kilpailemassa luokan voitosta. Lara jäi valitettavasti luokkakilpailussa toiseksi eikä saanut SA:ta, mutta olin silti supertyytyväinen sen esiintymiseen. Ja olin myös tyytyväinen pelkkään ERIinkin, sillä koira on niin keskeneräinen että siitä on tällä hetkellä vaikea sanoa onko se kissa vai kala ;)

Veeran vuoro avoimessa luokassa tulikin heti juniorikehän jälkeen, kun nuorten luokkaan ei ollut ilmoittautunut yhtään koiraa. Veera esiintyi tavanomaiseen tapaansa hienosti, tosin maassa seisominen olisi voinut sujua paremminkin mutta arvasin että hienohelman mielestä märässä nurmikossa ei oo kivaa seisoskella. Veera sai myös erinomaisen, se voitti luokkansa ainoana narttuna ja sai SA:n. Jee! Sitten mentiin vähäksi aikaa kehän ulkopuolelle odottamaan että loput rodun nartut arvosteltiin. Sitten päästiin kilpailemaan paras narttu-kehään, jossa Veera plakkasi lopulta kolmannen paikan saaden myös varasertin. Rehellisesti sanottuna olin hieman pettynyt sijoitukseen, sillä mielestäni Veera olisi voinut sijoittua tässä narttujoukossa paremmallekin sijalle. Lisäksi en ollut täysin tyytyväinen sen arvosteluun mutta tosiaan, mielipiteensä kullakin. Arvostelulaji kun tämä on, niin ei parane valittaa :)

Tämä viikonloppu menee pitkälti tallilla ja koirien kanssa, tänään hoidan päivä -ja iltatallit sekä huomenna aamu -ja päivätallit hevosten omistajien ollessa kilpailuissa. Huomenna olisi tarkoitus mennä Laran kanssa katsomaan kettua luolille, toivotaan että hän toimii yhtä hienosti kuin toukokuussakin! Nyt lopetan tämän selostamisen ja rupean hankkimaan tallille lähtöä :) Alla vielä koirien tämän päivän arvostelut.

Foxrod Hate It Or Love It JUN ERI2
"Tyylikäs, kaunispäinen reipas narttu. Hieman etuasentoiset lavat. Siro luusto. Riittävä rintakehä. Seistessä kaunis malli. Hieman lyhyt lantio. Tiukka häntä. Erittäin sujuvat liikkeet. Hyvä turkki."


Who Cares About Arwen AVO ERI1 SA PN3 VARASERT
"Mittasuhteiltaan mallikas reipas feminiininen narttu. Ilmeikäs nartun pää. Kauniit silmät. Hyvä kaula ja lapa. Lyhyt suora olkavarsi. Seistessä kaunis profiili. Hieman lyhyt rintakehä. Turhan tiukka häntä. Lyhyehkö luisu lantio. Hyvä kinnerkulma. Liikkuu sujuvasti. Häntä hieman häiritsee. Hieman tuhti."


Tuohon tuhti-asiaan on sen verran vielä palattava, että punnitsin koiran eilen illalla ja se oli aivan normaalipainossaan mitä tavallisestikin, mutta juoksun takia ilmeisesti nestettä on jonkin verran kehossa ja näyttää hieman pesusieneltä tällä hetkellä :) Nämä saattoivat olla Veeran viimeiset näyttelyt ennen mahdollista mammalomaa, olen sen Raisioon ilmoittanut mutta jos se tiineeksi tulee en sitä sinne enää vie. :) Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti