maanantai 9. heinäkuuta 2012

#1 Blogin esittely :)

Ensimmäinen blogitekstini on tietysti blogilaisten esittely.

Itse olen 22 vuotias loimaalaisnuori, jonka elämään kuuluvat vahvasti koirat ja hevoset. Valmistuin ylioppilaaksi Loimaan Lukiosta vuonna 2009, ja opiskelen nyt kolmatta vuotta Turun Ammattikorkeakoulussa tarkoituksenani valmistua tradenomiksi vuonna 2013. Olen suorittanut kasvattajan perustutkinnon Sastamalassa maaliskuussa 2012 ja oma kennelnimianomus lähti Suomen Kennelliittoon toukokuussa 2012. Tarkoituksenani olisi aloittaa sileäkarvaisten kettuterrierien pienimuotoinen kasvatus tulevaisuudessa.

Koiraharrastukseni alkoi varsinaisesti vasta vuonna 2009, kun innostuin omasta koirasta. Tällöin erään ystävän kautta tutustuin sileäkarvaisiin kettuterriereihin, ja rakastuinkin ensisilmäyksellä tähän rotuun. 3.1.2010 kotiini muutti ensimmäinen sileäkarvainen kettuterrieri, sijoitusnarttu Mette, oikealta nimeltään Active Lads Honeybunny. Mette oli hurmaava pieni kettarineito, joka oli luonteeltaan tyypillinen kettuterrieri - älykäs, valpas, toisinaan hieman itsepäinenkin, mutta samalla todella ystävällinen ja mukava koira. Meten ja minun yhteinen taival päättyi aivan liian lyhyeen, 4.6.2010, kun Mette jäi auton alle kotipihassamme ja kuoli.

Mette
Veera (Who Cares About Arwen) muutti luokseni melko pian tapahtuneen jälkeen, heinäkuussa 2010. Veera oli pieni 8 viikkoinen kettarinarttu, jonka isä oli edesmenneen Meten veli. Aluksi yhteinen taival ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta olin onnellinen että kaiken surun keskellä minulla oli joku, joka piti minut joka minuutti maan pinnalla. Veerasta kasvoikin hurmaava, kaunis kettuterrierinarttu. Vasta Veeran kanssa innostuin toden teolla koiranäyttelyistä, ja Veeran kanssa tulikin kierrettyä kaikki Balttian maat sen ollessa juniori-ikäinen. Tulostakin on saatu; Veera on Viron ja Latvian juniorimuotovalio, ja se on saanut sertin ja Cacibin Liettuasta. Lisäksi sillä on useita PN1/VSP-sijoituksia ja se on saanut Suomesta juniori-ikäisenä varasertin.

Veera

Veera on luonteeltaan todella ystävällinen, omanarvonsa tunteva ja melko rauhallinen kettari. Veera on todella seurallinen ja viihtyy parhaiten toisten koirien seurassa. Veera on kettuterrierinä poikkeuksellisesti todella kiintynyt minuun, mutta en sitä toisaalta ihmettele, kun olimme Veeran kanssa niin pitkään kahdestaan. Veeran kanssa käymme TOKO-treeneissä ja olemmekin suorittaneet alokas-luokan liikkeitä treeneissä. Lisäksi Veeran kanssa on treenattu koiratanssia jossa hän on ihan super! Veera on käynyt säännöllisesti myös luolatreeneissä keinoluolilla, toimien siellä hyvin. Veera on ehdottomasti elämäni koira, ja toivottavasti myös tulevan kennelini ensimmäinen kantanarttu :)

Lara, Foxrod Hate It Or Love It, muutti luoksemme marraskuussa 2011. Lara on reipas ja välillä vähän villikin kettarineidon alku, joka on asettunut perheeseemme hienosti. Lara on kohdannut reippaasti kaikki uudet asiat ja on muutenkin todella kiva harrastuskoiran alku. Energia ei tästä koirasta hevillä lopu, ja Lara rakastaakin juoksulenkkejä rullaluistimien kanssa. Lara aloittelee näyttelyuraansa vasta, mutta häntäkin olisi tarkoitus näyttää Suomessa sekä Balttian maissa. Lara kävi ensimmäisen kerran katsomassa kettua keinoluolilla vain 9kk ikäisenä toukokuussa 2012, ja neiti toimi siellä kuin vanha tekijä. Laraa olisi tarkoitus tulevaisuudessa näyttää ja käyttää, ja mukavalta harrastuskoiralta Lara tällä hetkellä vaikuttaakin :)

Lara

Pyrin kirjoittamaan blogia mahdollisimman säännöllisesti ja täällä tulee olemaan vaihtelevasti blogikirjoituksia koirista ja hevosista, välillä molemmistakin yhtä aikaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti